Radio

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



On the auspicious and holy New Year’s day, what should we resolve to discover new? Bhagawan lovingly reminds us day.

Every year, since the beginning of history of mankind, people bid grand farewell to the old year and welcome the new year! What happens during the year? Only despair and distress, anxiety and insane fear, isn’t it? Use this year to enquire and discover how you can earn everlasting peace! You can earn it only through Love! Peace is the fruit of the tree of life! Without the fruit, the tree is a barren stump with no value or validity. This fruit is encased in a bitter skin, so that the sweet juice is preserved and guarded! Remove the skin and you can taste the sweetness within and strengthen yourself. The thick rind is symbolic of the six evil passions that encase the loving heart of every human - lust, anger, greed, attachment, pride and hate. Those who remove the rind and contact the sweetness within through hard and consistent discipline, attain the peace we all desire; that peace is everlasting, unchanging, and overwhelming!

- Divine Discourse, Jan 1, 1971

Where there is confidence there is love, where there is love, there is oeace.
-BABA


Την ευοίωνη και άγια ημέρα της Πρωτοχρονιάς, τι πρέπει να αποφασίσουμε να ανακαλύψουμε ως νέο; Ο Μπαγκαβάν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη.


Κάθε χρόνο, από το ξεκίνημα της ιστορίας του ανθρώπινου γένους, οι άνθρωποι αποχαιρετούν μεγαλόπρεπα τον παλιό χρόνο και καλωσορίζουν τον νέο χρόνο! Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του έτους; Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο απελπισία και δυστυχία, ανησυχία και παράλογος φόβος, έτσι δεν είναι; Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, τούτο το έτος για να ερευνήσετε και να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να κερδίσετε την παντοτινή ειρήνη! Μπορείτε να κερδίσετε την ειρήνη μόνο με την βοήθεια της Αγάπης! Η ειρήνη είναι ο καρπός του δέντρου της ζωής! Χωρίς τον καρπό του, το δέντρο είναι ένα άγονο κούτσουρο, που δεν έχει αξία και κύρος. Αυτός ο καρπός περιβάλλεται από ένα πικρό φλούδι, ώστε έτσι ο γλυκός του χυμός να διατηρείται και να προφυλάσσεται! Αφαιρέστε το φλούδι και τότε θα μπορέσετε να γευθείτε την γλυκύτητα κι έτσι να ενδυναμώστε τον εαυτό σας. Το χοντρό φλούδι συμβολίζει τα έξι κακά πάθη που περιβάλλουν την καρδιά του ανθρώπου που αγαπά – πρόκειται για τον ένοχο πόθο, δηλαδή την λαγνεία, για τον θυμό, την απληστία, την προσκόλληση, την περηφάνια και το μίσος. Εκείνοι που αφαιρούν το φλούδι και έρχονται σε επαφή με την γλυκύτητα, η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του καρπού, και το κατορθώνουν με σκληρή και επίμονη άσκηση πειθαρχίας, αυτοί πετυχαίνουν την ειρήνη που όλοι επιθυμούμε. Τούτη η ειρήνη είναι αιώνια, δηλαδή παντοτινή, αμετάβλητη, και κατανικάει τα πάντα!


Όπου υπάρχει εμπιστοσύνη, εκεί υπάρχει αγάπη. Όπου υπάρχει αγάπη εκεί βασιλεύει ειρήνη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο