Radio

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

As devotees of Bhagawan, what are some flaws and errors we must stay clear from? Bhagawan Himself reminds us today!

Do not get elated at the riches, status, authority, or the intelligence which you are bestowed with. Consider them as signs of His grace, opportunities of service, and symbols of responsibility given to you on trust, so that you may benefit others. Never seek to exult over others' faults; deal empathetically with others’ shortcomings and mistakes. Always seek the good in them, hear only good tidings about them and never give ear to scandal. Detachment confers fearlessness and gives strength and courage, for, it is desire that weakens you and makes you cringe before those in authority and with influence. Detachment endows you with self-respect, the capacity to stand up to slander and calumny. Some weep at the slightest sign of defeat or disappointment. This is despicable behaviour. Why should you have fear or sorrow, with the Lord installed in the altar of your heart? He is in all beings, at all times. Do you not know He is there, guarding you and guiding you?

- Divine Discourse, Oct 24, 1965.

Your journey of life will be safe and secure when you carry the light of love with you.
-BABA


Ως αφοσιωμένοι πιστοί του Μπάγκαβαν, ποια είναι τα λάθη και τα ελαττώματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε;  Μας το θυμίζει σήμερα ο Ίδιος ο Μπάγκαβαν!


Μην ενθουσιαζόσαστε για τα πλούτη σας, την κοινωνική θέση σας, την εξουσία που σας έχει δοθεί ή για την ευφυΐα με την οποία είσαστε προικισμένοι. Όλα αυτά να τα θεωρείτε σημάδια που φανερώνουν την Χάρη του Θεού, να τα θεωρείτε ευκαιρίες που σας δίνονται για να προσφέρετε υπηρεσία στους άλλους και σύμβολα ευθύνης που σας εμπιστεύθηκε και σας ανέθεσε ο Θεός με σκοπό να ωφελήσετε τους συνανθρώπους σας. Ποτέ μην επιζητήσετε να θριαμβολογήσετε εκμεταλλευόμενοι τα λάθη που κάνουν οι άλλοι. Να αντιμετωπίζετε τις αδυναμίες και τα λάθη των άλλων με κατανόηση, μπαίνοντας στην θέση εκείνων. Πάντα να αναζητάτε το καλό που έχουν οι άλλοι, να ακούτε μόνο τα καλά που λέγονται γι αυτούς, και ποτέ να μην ακούτε και να δίνετε προσοχή σε ό,τι σκανδαλίζει και είναι αναίσχυντο. Η απαλλαγή από την προσκόλληση δίνει στον άνθρωπο αφοβία, δύναμη και κουράγιο. Και τούτο, διότι η επιθυμία είναι εκείνη που σας εξασθενίζει και σας αναγκάζει να φερόσαστε με δουλοπρέπεια μπροστά σε όσους έχουνε εξουσία και ασκούν επιρροή. Η απαλλαγή από την προσκόλληση σάς εμπνέει τον αυτοσεβασμό, την ικανότητα να αντιμετωπίζετε τις συκοφαντίες και τις ψευτιές. Μερικοί άνθρωποι βάζουν τα κλάματα και στην παραμικρή ένδειξη ήττας και απογοήτευσης. Αυτή η συμπεριφορά είναι ευτελής και απαράδεκτη. Γιατί πρέπει να νιώθετε φόβο και θλίψη, όταν ξέρετε ότι ο Κύριος βρίσκεται στον βωμό της καρδιάς σας; Ο Κύριος βρίσκεται μέσα σε όλα τα πλάσματα, πάντοτε, κάθε στιγμή. Δεν το ξέρετε ότι ο Κύριος είναι εκεί, μέσα σας και γύρω σας, και ότι σας προφυλάσσει και σας καθοδηγεί;


Το ταξίδι σας στην ζωή θα είναι σίγουρο και εξασφαλισμένο, όταν θα έχετε πάντα μαζί σας το φως της αγάπης.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο