Radio

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is Sathya and Dharma and how to practice them in everyday life? Bhagawan reminds us today.

When your conscience tells you that something is wrong, you should refrain from doing it. You betray your true humanness when you fail to act up to the dictates of your conscience. When one’s words are in accord with one’s thoughts, they become Sathya (truth). When the spoken word is translated into action, it becomes Dharma (right action). The basis for both truth and right action is the Antaratma (conscience), the Indwelling Spirit. The thoughts that emanate from the Antaratma or conscience should find expression in speech. If the inner feelings are different from what is spoken, can the words be treated as truth or untruth? Clearly, it is untruth. When one’s action is not in accordance with his words, it is adharma (unrighteous action). Truth and right action are expressions of the promptings from the depths of one’s conscience.

- Divine Discourse, Mar 11, 1994

In the journey of life, to travel without fear, secure ticket of a good conscience.
-BABA


Τι είναι η Αλήθεια (Σάτυα) και η Δίκαιη και σωστή πράξη (Ντάρμα) και πώς τις εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή; Ο Μπαγκαβάν μας το θυμίζει σήμερα.

 Όταν η φωνή της συνείδησης σάς λέγει ότι κάτι είναι λάθος, τότε αυτό οφείλετε να το αποφεύγετε, δηλαδή να μην το κάνετε. Προδίδετε την αληθινή ανθρώπινη φύση σας, την ανθρωπιά σας, όταν δεν ανταποκρινόσαστε σε όσα σας υπαγορεύει η συνείδησή σας. Όταν τα λόγια του ανθρώπου συμφωνούν με τις σκέψεις του, τότε τα λόγια αυτά είναι Αλήθεια  (Σάτυα). Όταν τα λόγια που λέει ο άνθρωπος γίνονται πράξη, τότε η πράξη αυτή είναι Δίκαιη και σωστή (Ντάρμα). Η βάση τόσο για την αλήθεια όσο και για την δίκαιη και σωστή πράξη είναι η Συνείδηση, δηλαδή το Πνεύμα του Θεού, που ως Ένοικος βρίσκεται πάντα μέσα στον άνθρωπο. Οι σκέψεις που γεννιούνται από την Συνείδηση και προέρχονται από αυτήν, πρέπει να εκφράζονται με λόγια. Αν τώρα τα εσωτερικά συνειδησιακά συναισθήματα διαφέρουν από αυτά που εκφράζονται με τα λόγια, τότε τα λόγια αυτά είναι άραγε αλήθεια ή είναι αναλήθεια; Είναι φανερό ότι τα λόγια αυτά είναι αναλήθεια. Όταν οι πράξεις που κάνει ο άνθρωπος δεν συμφωνούν με τα λόγια του, τότε οι πράξεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με την Δικαιοσύνη, δεν είναι δίκαιες, δεν είναι σωστές. Η αλήθεια που λέει ο άνθρωπος και η δίκαιη και σωστή πράξη που κάνει είναι υπαγορεύσεις που του απευθύνονται από τα βάθη της Συνείδησής του.


Για να ταξιδεύετε χωρίς φόβο στο ταξίδι της ζωής, φροντίστε να εξασφαλίσετε το εισιτήριο της αγαθής συνείδησης.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο