Radio

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

On the auspicious occasion of Bhagavan’s 93rd Birthday, what is His legacy that we must yearn to inherit? Bhagawan reminds us and bestows His benediction on us!

What is it that you can offer to the Lord who is omnipotent, omnipresent and all-knowing? The Lord has endowed you with all his wealth and Divine potentialities. You are inheritors of His wealth. You have to discover what that wealth is. Sai's wealth is nothing but pure, selfless and boundless Love. You must inherit this Love, fill yourselves with it and offer it to the world. This is your supreme responsibility. Embodiments of the Divine! To realise the divine, Love is the easiest path. Just as you can see the moon only with the light of the moon, God, who is the Embodiment of Love, can be reached only through Love. Regard selfless love as your life breath. Love was the first quality to emerge in the process of creation. All other qualities came after it. Therefore, fill your hearts with pure selfless love and lead your life with selfless love as the foundation.

- Divine Discourse, Nov 23, 1986.

Pure Love sees all as one Divine Family.

-BABA





Με την ευοίωνη ευκαιρία των 93ων γενεθλίων του Μπαγκαβάν, ποια είναι η κληρονομιά Του, που πρέπει να λαχταράμε να την αποκτήσουμε; Ο Μπαγκαβάν μάς το θυμίζει και μας προσφέρει την ευλογία του!


Τι είναι εκείνο που μπορείτε να προσφέρετε στον Κύριο, ο οποίος είναι παντοδύναμος, πανταχού παρών και παντογνώστης; Ο Κύριος σάς έχει προικίσει με όλα τα πλούτη Του και όλες τις θεϊκές δυνατότητές Του. Είσαστε κληρονόμοι του πλούτου Του. Πρέπει όμως να ανακαλύψετε ποιος είναι ο πλούτος αυτός. Ο πλούτος του Σάι δεν είναι άλλος από την αγνή, ανιδιοτελή και απέραντη Αγάπη. Πρέπει να κληρονομήσετε τούτη την Αγάπη, να πλημμυρίσετε τον εαυτό σας με την αγάπη αυτή και να την προσφέρετε στον κόσμο. Τούτη είναι η ύψιστη ευθύνη σας. Ενσαρκώσεις  του Θεού! Προκειμένου να συνειδητοποιήσετε τον Θεό, ο πιο εύκολος δρόμος για να το κατορθώσετε είναι η Αγάπη. Ακριβώς όπως μπορείτε να δείτε το φεγγάρι μόνο με το φως του φεγγαριού, έτσι και για να φτάσετε στον Θεό, που είναι η Ενσάρκωση της Αγάπης, μπορείτε να το κατορθώσετε μόνο με την  Αγάπη. Να θεωρείτε την αγνή ανιδιοτελή αγάπη σαν την πνοή της ζωής σας. Κατά την  διαδικασία της δημιουργίας, η Αγάπη ήταν η πρώτη ιδιότητα που εκδηλώθηκε και έλαβε ύπαρξη. Όλες οι άλλες ιδιότητες ήρθαν μετά από αυτήν. Επομένως, φροντίστε να πλημμυρίσετε την καρδιά σας με αγνή ανιδιοτελή αγάπη και ζήσετε την ζωή σας έχοντας ως θεμέλιό της την ανιδιοτελή αγάπη.



Η αγνή Αγάπη θεωρεί τους πάντες σαν μια Θεία Οικογένεια.

-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο