Radio

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the significance of singing the Lord’s Name? Why shouldn’t we be distracted from this practice? Bhagawan sweetly reinforces it to us today.

You are most fortunate to participate in this (annual global) Akhanda Bhajan. Do not lose this great opportunity to lovingly sing the Lord’s Name. Meera drank the cup of poison with the Name on her tongue and it turned into nectar. Bhartrihari bewailed his lot, "Lord, these pleasures are eating me up; they don't allow me to be myself. No! I will liberate myself from their clutches. I shall take refuge in the undiminishable bliss, the reservoir of joy, the Lord. I shall not crave for objects (padartha); I shall yearn for the Highest Good (Parartha)". Devotion and faith ensure the gift of knowledge of the Spirit which is the greatest prize for the great adventure of birth, life and death. Endeavour to remember this fact when you sing. Whatever you do, whoever you are, whatever work you perform, you will definitely succeed, provided you do not give up the recitation of His Name with love and devotion incessantly.

- Divine Discourse, Nov 13, 2007.

Firmly believe that the Lord’s Name is the boat which will take you over the sea of worldly life. The Name is more efficacious than the contemplation of the Form.
-BABA


Ποια σημαντικότητα έχει η εξύμνηση του Αγίου Ονόματος του Κυρίου; Γιατί δεν πρέπει να αποφεύγουμε αυτήν την πνευματική άσκηση; Ο Μπάγκαβαν με τα γλυκά λόγια Του ενισχύει την πίστη μας στην εξύμνηση του Ονόματος του Θεού.


Είσαστε πάρα πολύ τυχεροί που μετέχετε κι εσείς σε τούτα τα (ετήσια παγκόσμια)  Ακάντα Μπάτζανς (δηλαδή, τους ιερούς λατρευτικούς ύμνους που ψάλλονται επί εικοσιτέσσερις ώρες). Μη χάσετε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να υμνήσετε με αγάπη το Όνομα του Κυρίου. Η Μήρα, έχοντας στα χείλη της το Όνομα του Κυρίου, ήπιε το κύπελλο το δηλητήριο που λόγω του Ονόματος του Κυρίου  μετατράπηκε σε νέκταρ. Ο Μπάρτριχαρι θρηνούσε για την τύχη του λέγοντας: «Κύριε, τούτες οι  απολαύσεις με φθείρουνε και με κατατρώνε. Δεν με αφήνουν να είμαι ο ο εαυτός μου. Όχι, δεν μπορεί να γίνει αυτό! Θα απελευθερωθώ  από τα αρπακτικά νύχια τους. Θα ζητήσω και θα βρω καταφύγιο στην αμείωτη και αστείρευτη ευδαιμονία, στη δεξαμενή της χαράς,  στον ίδιο τον Κύριο. Δεν θα λαχταρώ άλλο τα υλικά πράγματα. Θα έχω βαθύτατη επιθυμία μόνο για το Ύψιστο Αγαθό». Η αφοσίωση και η πίστη σάς εξασφαλίζουν το δώρο της επίγνωσης του Πνεύματος του Θεού, που είναι το μέγιστο βραβείο για την μεγάλη περιπέτεια της γέννησης, της ζωής και του θανάτου του ανθρώπου. Αγωνιστείτε για να θυμόσαστε τούτο το γεγονός κατά τον χρόνο που θα ψάλλετε τα μπάτζανς. Οτιδήποτε κι αν κάνετε, οπουδήποτε κι αν βρισκόσαστε, όποιο έργο κι αν επιτελείτε, σίγουρα θα πετύχετε τον σκοπό σας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάψετε να απαγγέλλετε αδιαλείπτως το Όνομα του Θεού με αγάπη και βαθιά αφοσίωση.


Να πιστεύετε ακράδαντα ότι το Άγιο Όνομα του Θεού είναι το σκάφος που θα σας βοηθήσει να διασχίσετε την θάλασσα της εγκόσμιας ζωής σας. Η επανάληψη του Ονόματος του Θεού είναι πιο αποτελεσματική από τον στοχασμό της Μορφής του Θεού.
-BABA


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο