Radio

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Who are the true kinsmen we should hold dear to ourselves? Bhagawan lovingly explains it to us today.

Revere Knowledge as you revere your father, adore Love as you adore your mother, bond fondly with Dharma (righteousness) as if it is your own brother, confide in Daya (compassion) as if it is your dearest friend, have Shantam (calmness) as your better half, and treat Sahana (fortitude) as if it is your own beloved son. These are your genuine kith and kin. Move with them, live with them, do not forsake or neglect them. Living with these kinsmen is the best recipe. That is the best atmosphere to ensure the discipline and detachment needed for mind control. Mere prayer will not do. You will have to swallow and digest the morsel that is put into the mouth; repetition of the name of the dish is of no use. The mother feeds lovingly, but the child must take it in with avidity and relish. When an earthly mother has so much love, who can estimate the love of the Mother of all beings, the Jagatjanani?

- Divine Discourse, Oct 09, 1964

When the mind and intellect unite, humanness attains a state of freedom, which is referred to as liberation (Moksha).
-BABA

Ποιοι είναι οι αληθινοί συγγενείς μας που πρέπει να τους αγαπούμε; Ο Μπάγκαβαν μάς το εξηγεί σήμερα με αγάπη.


Να σεβόσαστε την αληθινή και ανώτερη Γνώση, όπως σεβόσαστε τον πατέρα σας, να λατρεύετε την αληθινή Αγάπη, όπως λατρεύετε την μητέρα σας, να δενόσαστε στοργικά με την δικαιοσύνη και την ηθική και ενάρετη συμπεριφορά σαν να επρόκειτο για τον αδελφό σας, να εμπιστευόσαστε την συμπόνια όπως εμπιστευόσαστε τον πιο αγαπητό φίλο σας, να θεωρείτε την ηρεμία ως το καλύτερο ήμισύ σας, και να μεταχειριζόσαστε το ψυχικό σθένος σαν να ήταν το αγαπημένο αγόρι σας. Αυτοί είναι οι γνήσιοι συγγενείς σας. Να κινείσθε πηγαίνοντας μαζί τους, να ζείτε μαζί τους, μην τους εγκαταλείπετε και μην τους παραμελείτε. Ο καλύτερος κανόνας ζωής είναι να ζείτε με τούτους τους συγγενείς. Με αυτούς δημιουργείται η καλύτερη ατμόσφαιρα για να εξασφαλίσετε την πειθαρχία και την απαλλαγή σας από τις προσκολλήσεις, κάτι που χρειάζεται για να πετύχετε τον έλεγχο του νου. Η απλή προσευχή δεν αρκεί. Θα χρειαστεί να καταπιείτε και να χωνέψετε τη μπουκιά που μπαίνει στο στόμα σας. Η επανάληψη του ονόματος του φαγητού δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Η μητέρα παρέχει την τροφή με αγάπη, αλλά το παιδί πρέπει να την δεχτεί με λαχτάρα και με βαθιά ευχαρίστηση. Όταν μια επίγεια μητέρα διαθέτει τόσο μεγάλη αγάπη, ποιος είναι εκείνος που θα μπορέσει να εκτιμήσει την αγάπη της Μητέρας όλων των όντων, της Μητέρας του Σύμπαντος, δηλαδή του Ίδιου του Θεού;


Όταν ο νους και η νοημοσύνη ενώνονται, η ιδιότητα του αληθινού ανθρώπου φτάνει σε μια κατάσταση που αναφέρεται ως απελευθέρωση (Μόκσα).
-ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο