Radio

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the one thing which every true devotee should cultivate? Bhagawan endearingly appeals to each and every one of us today.

The human birth is precious. Sanctify it by leading righteous lives. Do not fritter it away. Whatever you practise any spiritual discipline or not, cultivate love for all. Offer that love as a divine offering to all. Only through love can world unity be promoted. It is because of the absence of love that all kinds of differences arise. Love is God. Live in Love. Make this the ruling principle of your life. Be considerate to everyone. Embodiments of Divine Love! Remember always that God permeates everything in the cosmos. Everything you experience is Divine. Everything you see is Divine. What you eat is Divine. The air you breathe is Divine. You cannot see the air, nor can you grasp it. Likewise you cannot grasp God. The eyes cannot see Him. He can only be experienced in the heart. He is beyond the mind.

- Divine Discourse, Mar 24, 1989

Know that the purpose of human birth is to reach the Lord through worship.
-BABA


Τί είναι εκείνο που κάθε αληθινός αφοσιωμένος πιστός πρέπει να καλλιεργεί; Ο Μπάγκαβαν απευθύνει σήμερα θερμή έκκληση σε όλους και στον καθένα μας.

 Η γέννηση του ανθρώπου είναι ένα πολύτιμο δώρο. Καθαγιάστε αυτή την γέννηση ζώντας την ζωή σας με δίκαιο, ηθικό και ενάρετο τρόπο. Μην την κατασπαταλάτε, μην την αφήνετε να πάει χαμένη. Οτιδήποτε κι αν κάνετε, εκτελώντας κάποια άσκηση πνευματικής πειθαρχίας ή όχι, φροντίστε ταυτόχρονα να καλλιεργείτε την αγάπη σας προς όλους. Και προσφέρετε αυτήν την αγάπη σας προς όλους ως θεία προσφορά. Μόνο με την αγάπη είναι δυνατό να βελτιώσουμε την ενότητα του κόσμου. Στην έλλειψη της αγάπης οφείλεται το γεγονός ότι ανακύπτουν όλων των ειδών οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Η Αγάπη είναι Θεός. Να ζείτε με Αγάπη!  Κάνετε αυτούς τους κανόνες κυρίαρχους ώστε να ρυθμίζουν απόλυτα την ζωή σας. Να είσαστε προσεκτικοί και διακριτικοί σε σχέση με όλους τους ανθρώπους. Ενσαρκώσεις της Αγάπης του Θεού! Πάντοτε να θυμόσαστε ότι ο Θεός διαπερνάει τα πάντα στον κόσμο. Οτιδήποτε βιώνετε, οτιδήποτε σας συμβαίνει, είναι Θεϊκό, δηλαδή είναι σταλμένο από τον Θεό. Καθετί που βλέπετε είναι Θεϊκό. Ό,τι τρώτε είναι Θεϊκό. Ο αέρας που εισπνέετε είναι Θεϊκός. Δεν μπορείτε να δείτε τον αέρα, ούτε μπορείτε να τον πιάσετε με το χέρι σας. Κατά παρόμοιο τρόπο, δεν μπορείτε να πιάσετε με το χέρι σας τον Θεό. Τα ανθρώπινα μάτια δεν έχουν την δυνατότητα να δουν τον Θεό. Μόνο στην ανθρώπινη καρδιά μπορούμε να Τον νιώσουμε, να Τον βιώσουμε. Ο Θεός είναι πέρα από το νου του ανθρώπου, δηλαδή δεν μπορείτε να Τον καταλάβετε, να Τον αντιληφθείτε,  με τον νου σας.    


Να ξέρετε ότι ο σκοπός για τον οποίο γεννιέται ο άνθρωπος στην γη είναι να φτάσει στον Κύριο με την λατρεία του προς Εκείνον.
-ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο