Radio

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

What are the core principles of righteousness? What will be the benefit of practicing righteousness in our daily living? Bhagawan lovingly reminds us today.

Righteousness (Dharma) has no prejudice or partiality; it is imbued with truth and justice. People must adhere to right-conduct (dharma); they must see that they never go against it. It is wrong to deviate from it. The path of dharma requires people to give up hatred against others and cultivate mutual concord and amity. Through concord and amity, the world will grow day by day into a place of happiness. If these are well established, the world will be free from disquiet, indiscipline, disorder, and injustice. Whatever good value you desire to follow, first grasp its real meaning. Then, you must cultivate it daily and benefit from it. By this means, wisdom grows and lasting joy is earned. The wise, who are impartial and unprejudiced, who are committed to living in dharma, walk on the path of truth (Sathya), as instructed in the Vedas. That is the path for all people today.

- Dharma Vahini, Ch 13, ‘The Dharmic Person’

Morality consists in acting up to the values of right conduct prescribed by society at a particular time and place for an individual or group.
-BABA


Ποιες είναι οι θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης (δηλαδή του Ντάρμα); Ποιο είναι το όφελος που προκύπτει από την εφαρμογή της δικαιοσύνης στην καθημερινή μας ζωή; Ο Μπάκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Η δικαιοσύνη (το Ντάρμα) δεν έχει καμιά προκατάληψη ή μεροληψία. Είναι απολύτως σύμφωνη με την αλήθεια και το δίκαιο. Οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν προσηλωμένοι στην τήρηση των κανόνων της σωστής συμπεριφοράς, δηλαδή της  ηθικής και ενάρετης συμπεριφοράς. Πρέπει να φροντίζουν ώστε ποτέ να μην ενεργούν ενάντια στο Ντάρμα. Είναι λάθος να αποκλίνουμε από το Ντάρμα. Η πορεία σύμφωνα με το Ντάρμα απαιτεί από τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το μίσος εναντίον των άλλων και να καλλιεργούν την αμοιβαία ομόνοια και φιλία. Με την βοήθεια της ομόνοιας και της φιλίας, ημέρα με την ημέρα, ο κόσμος θα γίνεται τόπος όλο και μεγαλύτερης ευτυχίας. Εάν οι αρετές αυτές εδραιωθούν για τα καλά, τότε ο κόσμος θα απαλλαχτεί από την ανησυχία, την απειθαρχία, την αταξία, και την αδικία. Όποια κι αν είναι η ωραία αξία που επιθυμείτε να εφαρμόσετε στην ζωή σας, φροντίστε πρώτα να κατανοήσετε την πραγματική σημασία της. Στην συνέχεια, οφείλετε να την καλλιεργείτε καθημερινά και να αποκομίζετε το όφελος που προσφέρει. Με τον τρόπο αυτό θα αυξάνεται η σοφία σας και θα κερδίζετε την παντοτινή χαρά. Οι σοφοί, που είναι αμερόληπτοι και απροκατάληπτοι, και η ζωή τους είναι αφιερωμένη στο Ντάρμα, πορεύονται πάντα στο μονοπάτι της αλήθειας, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχουν οι Βέδες. Αυτός είναι ο δρόμος, που πρέπει να ακολουθούν σήμερα όλοι οι άνθρωποι.

 Ηθική είναι το να ενεργεί ο άνθρωπος σύμφωνα με τις αξίες της ορθής συμπεριφοράς, που έχει καθορίσει η κοινωνία σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο για το άτομο ή την ομάδα ατόμων.
-ΒΑΒΑ   


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο