Radio

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the most definitive way to achieve spiritual victory? Bhagawan lovingly guides us today.

Demon Ravana discovered that the Lord (Rama) and desire (kama) cannot coexist in the mind. Develop steadiness in the recitation of the Name of God and in the worth of that Name. Then even if the whole world says, “Do evil”, you will refuse to obey; your system itself will revolt against it. Even if the whole world asks you to desist, you will insist on doing right. Your body is a temple of God; God is installed in every body, whether the owner of the body recognises it or not. It is God that inspires you to perform good acts and warns you against the bad. Listen to that Voice. Obey that Voice and you will not come to any harm.  You must cultivate four types of strength: of body, intellect, wisdom, and conduct. Then you become unshakable, and you are on the path of spiritual victory!

- Divine Discourse, Feb 27, 1961

The person who discriminates well before engaging in any activity will naturally be righteous in conduct and behavior.
-BABA


Ποιος είναι ο πιο αποφασιστικός και οριστικός τρόπος για να φτάσουμε στην πνευματική νίκη; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Ο δαίμονας Ράβανα ανακάλυψε ότι ο Κύριος (δηλαδή ο Ράμα) και η επιθυμία δεν είναι δυνατό να συνυπάρχουν στον νου του ανθρώπου. Φροντίστε να αναπτύξετε σταθερότητα στην απαγγελία του Αγίου Ονόματος του Θεού και στην μεγάλη αξία που έχει αυτό το Όνομα. Τότε, ακόμη κι αν ο κόσμος ολόκληρος σας εξωθεί λέγοντας : «Κάνε το κακό», εσείς θα αρνιόσαστε να υπακούσετε. Ολόκληρο το σύστημα με το οποίο ζείτε και λειτουργείτε θα εξεγείρεται εναντίον της διάπραξης αυτού του κακού. Ακόμα κι αν ολόκληρος ο κόσμος σας ζητάει επιτακτικά να κάνετε το κακό, εσείς θα επιμένετε να κάνετε το σωστό. Το σώμα σας είναι ναός του Θεού. Ο Θεός είναι εγκατεστημένος μέσα σε κάθε σώμα, είτε ο ιδιοκτήτης του σώματος το αναγνωρίζει είτε όχι. Ο Θεός είναι Εκείνος που σας εμπνέει να κάνετε καλές πράξεις και σας προειδοποιεί, για να ενεργήσετε ενάντια στο κακό. Να έχετε τα αφτιά σας ανοιχτά, για να ακούτε αυτή την Φωνή. Να υπακούτε στην Φωνή του Θεού και ποτέ δεν θα σας συμβεί κάτι κακό. Πρέπει να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε τέσσερεις τύπους δύναμης: την δύναμη του σώματος, την δύναμη της νοημοσύνης, την δύναμη της σοφίας και την δύναμη της σωστής συμπεριφοράς. Με αυτές τις δυνάμεις γινόσαστε ακλόνητοι και αήττητοι. Και έτσι θα βρισκόσαστε πάντα στον δρόμο της νίκης!

 Ο άνθρωπος που κάνει σωστή διάκριση αρκετά πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε δράση,  θα είναι ως προς την διαγωγή και την συμπεριφορά του φυσικά ηθικός και ενάρετος.
-ΒΑΒΑ 

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο