Radio

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας

Why can some experience Divinity and others can’t? What is required for us to experience the Omnipresent Divine? Bhagawan lovingly elucidates with memorable examples.

The mansion called life must be built on strong foundations. The pursuit of artha (wealth) and kama (desire) for objects and welfare, must be regulated by Dharma (righteousness). Dharma fosters those who foster it (Dharmo rakshati rakshitah). The strongest foundation is ever-present faith in God. Some may ask, "If God is Almighty, why is He not patent?" Well, God reveals Himself only to those who yearn for an answer, not to those who ask with impudence or ignorance. God is patent only in every transparent heart that is not clouded by egoism or attachment. The string of the rosary is patent only in the crystal beads, not on the coral or rudraksha beads, though it runs through these latter too. All the thousands of individuals here before Me now are so many thousand flowers, strung on that one thread, Brahman (Divinity). In Brahman, you all find unity, the unity you have missed, because you were engrossed in your own separateness.

- Divine Discourse, Mar 29, 1965

The primary goal of every human being is to realize their inherent divinity and redeem their lives by that realization.
-BABA


Γιατί ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν τον Θεό, ενώ άλλοι αδυνατούν να το κάνουν; Τί απαιτείται από μέρους μας, για να βιώσουμε τον Θεό, που είναι πανταχού Παρών; Ο Μπάγκαβαν μας το διευκρινίζει με αγάπη δίνοντάς μας και  αλησμόνητα παραδείγματα.


Το λαμπρό μέγαρο, που το ονομάζουμε ζωή, πρέπει να οικοδομηθεί πάνω σε δυνατά θεμέλια. Οι επιδιώξεις του πλούτου και των επιθυμιών για υλικά πράγματα και κοσμική ευημερία είναι ζητήματα που πρέπει να τα ρυθμίσει το Ντάρμα, δηλαδή η Θεία δικαιοσύνη, η ηθική και ενάρετη συμπεριφορά. Το Ντάρμα υποστηρίζει εκείνους που το υποστηρίζουν. Το ισχυρότερο θεμέλιο είναι η ζωντανή πίστη προς τον Θεό, η πίστη που είναι διαρκώς παρούσα στην συνείδηση του ανθρώπου. Κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν: «Αν ο Θεός είναι Παντοδύναμος, τότε γιατί δεν γίνεται ολοφάνερος;».  Λοιπόν, ακούστε: ο Θεός φανερώνεται μόνο σε εκείνους που έχουν διακαή πόθο να πάρουν απάντηση στο ερώτημά τους, όχι σε εκείνους που κάνουν ερωτήσεις από απερισκεψία και άγνοια. Ο Θεός γίνεται ολοφάνερος μόνο για κάθε καρδιά που είναι πεντακάθαρη και διαφανής, που δεν την σκοτεινιάζουν τα νέφη της προσκόλλησης και του εγωισμού. Η κλωστή, που περνάει μέσα από τις χάντρες του κομπολογιού των προσευχών και τις συγκρατεί, γίνεται ολοφάνερη μόνο στις διαφανείς και κρυστάλλινες χάντρες, όχι στις κοραλλένιες και εκείνες που γίνονται από αδιαφανείς σπόρους καρπών. Όλες οι χιλιάδες των ανθρώπων, που βρίσκονται αυτή την στιγμή μπροστά Μου, είναι ισάριθμα άνθη περασμένα στην κλωστή του μοναδικού Υπέρτατου Κυρίου. Μέσα στον Υπέρτατο Κύριο  βρίσκετε την αληθινή σας ενότητα, την ενότητα που έχετε χάσει καθώς είσαστε  απόλυτα δοσμένοι στην δική σας διαφορετικότητα και στον δικό σας διαχωρισμό.


Ο πρωταρχικός σκοπός κάθε ανθρώπινου πλάσματος είναι να συνειδητοποιήσει την θεία φύση που βρίσκεται μέσα του έμφυτη και να σώσει την ζωή του με βάση αυτή την συνειδητοποίηση.
-ΒΑΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο