Radio

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we develop the quality of forbearance? Bhagawan lovingly teaches us a beautiful technique with a memorable example!

Imagine your son and servant is at home. If your son is pilfering some things or developing bad habits, you will try and control him by correcting, scolding, and persuading him to return to good ways but will never take him and hand him over to the police – will you? On the other hand, if your servant steals a small spoon, at once, you will consider handing him over to the police, isn’t it? What is the inner significance from this situation? The reason for the difference in behavior is the narrow idea 'this boy is my son’. Because the servant does not belong to you, there is no consideration for forbearance and patience! Cultivate the broad idea 'everyone is mine', then, love, patience and forbearance will grow abundantly.

– Divine Discourse, May 12, 1981.

Love, respect, tolerance, mutual co-operation, forbearance – these must flow from your heart to all.
-BABA


Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε την αρετή της ανεκτικότητας; Ο Μπάγκαβαν μας διδάσκει σήμερα με αγάπη μιαν ωραία τεχνική δίνοντάς μας και ένα αξέχαστο παράδειγμα.
 
Φαντασθείτε ότι ο γιός σας και ο υπηρέτης σας βρίσκονται στο σπίτι. Αν ο γιος σας έχει την συνήθεια να κλέβει διάφορα μικροπράγματα ή να αναπτύσσει κάποιες κακές συνήθειες, θα προσπαθήσετε, βέβαια, να τον ελέγξετε, διορθώνοντάς τον, μαλώνοντάς τον και καταφέρνοντάς τον να αλλάξει διαγωγή. Ποτέ όμως δεν θα τον παραδώσετε στην αστυνομία – έτσι δεν είναι; Εξ άλλου, αν ο υπηρέτης σας, σας  κλέψει ένα κουταλάκι, αμέσως θα σκεφτείτε να τον παραδώσετε στην αστυνομία – έτσι δεν είναι; Ποια είναι η εσωτερική σπουδαιότητα που έχει τούτη η περίπτωση; Η αιτία της διαφοράς στη συμπεριφορά σας, απέναντι στο παιδί σας και στον υπηρέτη σας, είναι η στενή αντίληψη που έχετε ότι «αυτό το αγόρι είναι παιδί μου». Επειδή ο υπηρέτης δεν είναι δικός σας άνθρωπος, συγγενής σας, δεν σας έρχεται στο νου η σκέψη να δείξετε και γι αυτόν αυτοσυγκράτηση, ανεκτικότητα και υπομονή! Φροντίστε, λοιπόν, να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε την ευρύτερη και πιο πλατιά ιδέα σύμφωνα με την οποία θα θεωρείτε ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι δικοί μου». Κατόπιν αυτού η υπομονή, η αυτοσυγκράτηση και η ανεκτικότητα, θα αναπτυχθούν μέσα σας και θα γεμίσουνε την καρδιά σας.    

 Η αγάπη, ο σεβασμός, η ανοχή, η αμοιβαία συνεργασία, η αυτοσυγκράτηση – όλες τούτες οι αρετές πρέπει να πηγάζουν από την καρδιά σας και να απευθύνονται προς όλους.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο