Radio

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why are we who we are today? What is our destiny? What help should we get to attain our destiny? Bhagawan answers these important questions today.

Every being must attain fulfilment; that is the destiny, however hard and long be the journey. When and how are determined by the cumulative effects of many lives. Do not forget, the effects are shaped not only by your actions but even more by the motives that induce action. Everyone builds his own fortune or misfortune. Your present condition is the consequence of past actions and motives. That said, can you assert that in this journey, others are superfluous, that one need not and should not seek help from another? No! In order to attain fulfilment in spirituality, the guidance of those who mastered the path is essential. Logic can develop only skill and cleverness. Experience achieved through intuition alone is valid. From intuition to attain illumination, layers of egoism and its evils must be penetrated and destroyed. He who has reached the goal can alone guide the pilgrim to it. A Guru will be of great help in this journey!

- Divine Discourse, Jul 27, 1980.

Obey the Guru, follow His instructions, progress along the spiritual path, this is real «Pada Puja» to Him.
-BABA


Γιατί είμαστε σήμερα αυτό που είμαστε; Ποιος είναι ο προορισμός μας; Ποια βοήθεια χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στον σκοπό μας; Ο Μπάγκαβαν απαντά σήμερα σε τούτες τις ερωτήσεις.

 Κάθε άνθρωπος πρέπει να κατορθώσει να εκπληρώσει τον σκοπό της ύπαρξής του.  Πρόκειται για τον προορισμό του, που θα πραγματοποιηθεί όσο επίπονο και μακροχρόνιο αν χρειαστεί να είναι το ταξίδι που θα απαιτηθεί. Πότε και πώς θα εκπληρωθεί αυτός ο σκοπός; Τούτο θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα που σωρεύουν οι πολλές διαδοχικές ζωές του ανθρώπου. Μην ξεχνάτε ότι τα αποτελέσματα που σωρεύονται διαμορφώνονται όχι μόνο από τις ίδιες τις πράξεις σας, αλλά - περισσότερο μάλιστα - από τα κίνητρα που τις υπαγορεύουν. Ο καθένας χτίζει την ευτυχία ή την δυστυχία του. Η τωρινή σας κατάσταση είναι το αποτέλεσμα των συνεπειών που προκάλεσαν οι πράξεις σας και τα κίνητρά τους κατά το παρελθόν. Μετά από αυτά που σας λέγω, μπορείτε άραγε να ισχυριστείτε ότι, στο τωρινό σας ταξίδι της ζωής, οι άλλοι άνθρωποι είναι περιττοί για εσάς και ότι δεν χρειαζόσαστε και ούτε πρέπει να αναζητείτε την βοήθειά τους; Όχι! Προκειμένου να πετύχετε την εκπλήρωση του πνευματικού σας σκοπού, είναι απαραίτητη η καθοδήγησή σας από εκείνους που πέτυχαν να κυριαρχήσουν και να βαδίσουν αποτελεσματικά στο πνευματικό μονοπάτι. Η λογική μπορεί να αναπτύξει μόνο δεξιότητες και εξυπνάδα. Η εμπειρία, που αποκτήθηκε μόνο με την διαίσθηση, ισχύει και είναι χρήσιμη. Για να φτάσουμε όμως με την διαίσθηση στην φώτιση, πρέπει να τρυπήσουμε και να καταστρέψουμε τα στρώματα που ανήκουν στον εγωισμό και στις κακίες του. Μόνο εκείνος, που έφτασε στον πνευματικό σκοπό, μπορεί να καθοδηγήσει ως εκεί και τον άνθρωπο που αγωνίζεται, δηλαδή τον προσκυνητή. Ο Δάσκαλος μπορεί να βοηθήσει πολύ στο πνευματικό μας ταξίδι.
 

Να υπακούτε στον Δάσκαλο, να ακολουθείτε τις οδηγίες Του, να προοδεύετε στον πνευματικό δρόμο,  και τούτα θα αποτελέσουν «προσφορά λατρείας στα πόδια του Κυρίου».
-ΒΑΒΑ  


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο