Radio

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the one important principle we must never forsake to live a life of peace and bliss? Bhagawan lovingly reminds us today.

A true human being is one who faces life’s difficulties with fortitude and overcomes them. For this, what is required is strength of the Spirit. Without spiritual strength, all other things are valueless. Whatever spiritual discipline you may practise or not, cultivate love for all. Offer that love as a divine offering to all. Only through love can world unity be promoted. It is because of the absence of love that all kinds of differences arise. Love is God. Live in Love. Make this the ruling principle of your life. Embodiments of Divine Love! Remember always that God permeates everything in the cosmos. Everything you experience is Divine. Everything you see is Divine. What you eat is Divine. The air you breathe is Divine. You cannot see the air, nor can you grasp it. Likewise you cannot grasp God. The eyes cannot see Him. He can only be experienced in the heart. He is beyond the mind.

- Divine Discourse, Mar 24, 1989

Offer services and receive love. This is the recipe of experiencing Divinity.
-BABA


Ποιος είναι ο μόνος σπουδαίος ηθικός νόμος, που ποτέ δεν πρέπει να τον αρνηθούμε προκειμένου να ζήσουμε με ειρήνη και ευτυχία; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
 
Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με ψυχικό σθένος και τις υπερνικά. Εκείνο που χρειάζεται γι αυτό τον σκοπό είναι η δύναμη του Πνεύματος. Χωρίς την πνευματική δύναμη, όλα τα άλλα δεν έχουν αξία, είναι άχρηστα. Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πνευματική άσκηση κάνετε ή δεν κάνετε, φροντίστε να καλλιεργείτε την αγάπη προς  όλο τον κόσμο. Να προσφέρετε αυτήν την αγάπη ως θείο δώρο προς όλους. Μόνο με την αγάπη μπορεί να βελτιωθεί η ενότητα του κόσμου. Η απουσία της αγάπης εξηγεί γιατί ανακύπτουν όλων των ειδών οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Η αγάπη είναι Θεός. Να ζείτε μέσα στην Αγάπη. Κάνετε τούτη την εντολή κυρίαρχη στην ζωή σας. Ενσαρκώσεις της Θεϊκής Αγάπης! Πάντοτε να θυμόσαστε ότι ο Θεός διαπερνάει τα πάντα στο κοσμικό σύμπαν. Οτιδήποτε βιώνετε είναι Θεϊκό. Οτιδήποτε βλέπετε είναι Θεϊκό. Καθετί που τρώτε είναι Θεϊκό. Ο αέρας που αναπνέετε είναι Θεϊκός. Δεν μπορείτε να δείτε τον αέρα, ούτε μπορείτε να τον πιάσετε. Έτσι, δεν μπορείτε και να πιάσετε με τα χέρια σας τον Θεό. Τα μάτια δεν μπορούν να Τον δουν. Μόνο στην καρδιά σας μπορείτε να Τον νιώσετε. Ο Θεός βρίσκεται πέρα από τον νου.      

Να προσφέρετε υπηρεσία στους άλλους και να αποδεχόσαστε σε ανταπόδοση την αγάπη τους.  Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να εφαρμόζετε, προκειμένου να ζείτε συνειδητά τον Θεό.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο