Radio

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is fundamentally wrong with our systems of education today and how is it crippling the true progress of individuals? Bhagawan reminds us today.

The present day education has only a means of livelihood as its aim. It is job-oriented, not truth-oriented, not God-oriented. Life must be lived in love, peace and bliss. Therefore, even while in schools and colleges, boys and girls must know about the ever peaceful, ever blissful, ever loving Eternal Soul (Atma). The body, the senses, the mind, the reason and intellect are all unreal in the sense of temporary existence. Raising the standard of living is not as important as raising the level of consciousness. Education today highlights accumulation of things. Indeed, giving up is equally essential. Renunciation is not a loss; it is highly profitable, because you acquire joy thereby. Renunciation means freedom; it is surrender to God, love and freedom. God can be realised only through the expansion of Love. Students and youth must lead lives anchored in righteousness and wisdom, and be shining examples of simplicity, humility and mutual service.

- Divine Discourse, Feb 8, 1987

Offer services and receive love. This is the recipe for experiencing Divinity.
-BABA


Τι είναι βασικά λανθασμένο στα σημερινά συστήματα που εφαρμόζουμε για την παιδεία μας και πώς αυτό σακατεύει την αληθινή πρόοδο των ανθρώπων; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα.
 
Η παιδεία των ημερών μας έχει ως μόνο στόχο της την εξασφάλιση των μέσων που χρειάζονται για την επιβίωση. Είναι προσανατολισμένη προς την επαγγελματική εργασία, όχι προς την αλήθεια, όχι προς τον Θεό. Ο άνθρωπος πρέπει να ζήσει τη ζωή του με αγάπη, με ειρήνη και με ευδαιμονία. Συνεπώς, τα αγόρια και τα κορίτσια, ακόμη και στο σχολείο και στο κολλέγιο, πρέπει να μαθαίνουν για το Άτμα, για τον Ανώτερο Εαυτό μας, την Αιώνια Ψυχή, που είναι παντοτινά ειρηνική και παντοτινά ευτυχισμένη. Το υλικό σώμα μας, οι αισθήσεις, ο νους, η λογική και η διάνοιά μας, όλα αυτά δεν είναι πραγματικά με την έννοια ότι έχουν προσωρινή μόνο ύπαρξη. Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου δεν είναι τόσο σπουδαία όσο σπουδαία είναι η αύξηση της συνειδητότητας του ανθρώπου. Η σημερινή παιδεία δίνει μεγάλη έμφαση στην απόκτηση υλικών πραγμάτων. Στην πραγματικότητα, όμως, και το ακριβώς αντίθετο, η απαλλαγή από τα πράγματα, είναι κάτι εξίσου σπουδαίο. Η απαλλαγή, η απάρνηση, δεν είναι απώλεια. Μάλιστα είναι πάρα πολύ επικερδής, διότι με αυτήν κερδίζετε μεγάλη χαρά. Η απάρνηση σημαίνει ελευθερία. Σημαίνει παράδοση στον Θεό και αγάπη. Μόνο με την ανάπτυξη της Αγάπης μας θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τον Θεό. Οι σπουδαστές και οι νέοι πρέπει να ζουν ζωή που βασίζεται στην ενάρετη συμπεριφορά και στην ανώτερη γνώση (την σοφία). Πρέπει να δίνουν λαμπρό παράδειγμα ως προς την απλότητά τους, την ταπεινότητά τους και την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσίας.     

 Να προσφέρετε υπηρεσία στους άλλους και να αποδεχόσαστε σε ανταπόδοση την αγάπη τους.  Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να εφαρμόζετε, προκειμένου να ζείτε συνειδητά τον Θεό.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο