Radio

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the intricate connection between the work we do, the worship we offer and the wisdom we will receive as a result? Bhagawan explains and encourages us today.

Today man has taken to many paths to acquire wisdom. All the knowledge that one has acquired is not true knowledge in the strict sense of the term. Knowledge of the spirit, Atmic knowledge, is the true knowledge. That is Brahma Jnana (Knowledge of the Divine). Work, worship, and wisdom - all begin with service. No matter what service it is, if it is done with love and divine feelings, it becomes worship (upasana). What is wisdom? All actions related to our senses, the fleeting objects of the material world,speak of our ignorance. Wisdom dawns the moment the mind is withdrawn. The thoughtless state between two consecutive thoughts is Brahma Jnana. You are not able to experience this thoughtless state of Brahman and are carried away by fleeting, ephemeral, and momentary things. True wisdom dawns when all thoughts are decimated. Bhagawan's philosophy requires you to practice unity in work, worship, and wisdom.

- Divine Discourse, Mar 14, 1999

True culture consists in the recognition of the unity that underlies the diversity in mankind.
-BABA


Ποια είναι η περίπλοκη σχέση που συνδέει την εργασία που κάνουμε, την λατρεία που προσφέρουμε στο Θεό και την σοφία  που αποκτούμε από αυτή τη σχέση; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα την εξήγηση και μας ενθαρρύνει. 

 Σήμερα ο άνθρωπος ακολουθεί πολλούς δρόμους προκειμένου να αποκτήσει την ανώτερη γνώση, δηλαδή την σοφία. Το σύνολο της γνώσης που έχει αποκτήσει ο άνθρωπος, δεν είναι αληθινή γνώση με την αυστηρή έννοια αυτού του όρου. Και τούτο, διότι η αληθινή γνώση είναι η γνώση του πνεύματος, η γνώση του Άτμα. Πρόκειται δηλαδή για την Θεϊκή Γνώση. Εργασία, λατρεία και σοφία, και τα τρία αυτά, αρχίζουν με την προσφορά υπηρεσίας. Αν η υπηρεσία προσφέρεται με αγάπη και με συναισθήματα θεϊκά, τότε αυτή η υπηρεσία - ανεξάρτητα από το είδος της -  γίνεται λατρεία προς τον Θεό. Τί σημαίνει σοφία; Όλες οι πράξεις που σχετίζονται με τις αισθήσεις μας, τα φευγαλέα πράγματα του υλικού κόσμου, μιλούν για την άγνοιά μας. Η σοφία ανατέλλει την στιγμή που αποσύρεται ο νους. Η κατάσταση χωρίς σκέψεις, που μεσολαβεί μεταξύ δυο διαδοχικών σκέψεων, είναι η Θεϊκή Γνώση. Δεν μπορείτε να βιώσετε τούτη την Θεϊκή κατάσταση, που είναι κενή από σκέψεις, και έτσι παρασυρόσαστε από τα πρόσκαιρα πράγματα, που είναι εφήμερα και στιγμιαία. Η αληθινή σοφία ανατέλλει όταν όλες οι σκέψεις εξοντώνονται. Η φιλοσοφία του Μπάγκαβαν απαιτεί από εσάς να βλέπετε τα πάντα σε απόλυτη ενότητα τόσο κατά την εργασία, όσο και την λατρεία και την σοφία.


Η αληθινή καλλιέργεια του ανθρώπου έγκειται στην αναγνώριση της ενότητας που βρίσκεται κάτω από την φαινομενική διαφορετικότητα του ανθρώπινου γένους.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο