Radio

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What connects us with the rest of the creation, and what must we do to recognise and live in this truth? Bhagavan lovingly leads us on the path today.

The world is one vast society. Every individual in it is part of this society, bound to it by the love that draws an individual to another, to be kith and kin. This love is there, deep in the heart of every individual. Only, it is unrecognised, ignored, doubted, denied, and argued away. It is the secret source of all empathy and service; it creates the urge to live in and for society. It is Universal Love (Vishwa-Prema) that flows from one spark of the Divine to all sparks. When the eyes shine illumined by the highest wisdom, Jnana, they see all as One. Then the individual realises - Sarvam Brahmamayam Jagath (All is pervaded by Divinity in this apparently changing and transforming world). To experience this One revealed as present in all, at all times, you must develop faith and discipline your mind. Your mind must shed its fancies and foibles; then you will know and experience the Truth.

- Divine Discourse, Feb 4, 1973.

Prema is not an illusion; it is a reality  and actuality for those who have realized oneness in life.
-BABA


Τί μας συνδέει με την υπόλοιπη δημιουργία και τί πρέπει να κάνουμε για να το αναγνωρίσουμε και να ζούμε σύμφωνα με αυτήν την αλήθεια; Ο Μπάγκαβαν μας οδηγεί με αγάπη σήμερα σε τούτο το μονοπάτι.

 Ο κόσμος είναι μια τεράστια κοινωνία. Κάθε άτομο στον κόσμο είναι μέρος αυτής της κοινωνίας, και συνδέεται μαζί της με την αγάπη που ελκύει τα άτομα μεταξύ τους, ώστε να είναι συγγενείς. Τούτη η αγάπη βρίσκεται βαθιά μέσα στην καρδιά κάθε ατόμου. Μόνο που δεν την αναγνωρίζουν οι άνθρωποι, την αγνοούν, την αμφισβητούν, την αποκηρύσσουν, και φιλονικώντας την απορρίπτουν. Είναι η μυστική πηγή της κατανόησης του άλλου και της προσφοράς υπηρεσίας προς αυτόν. Αυτή δημιουργεί την παρόρμησή μας να ζούμε μαζί σε κοινωνία και να το κάνουμε για χάρη της κοινωνίας. Η Συμπαντική Αγάπη είναι εκείνη που ρέει από ένα Θείο σπινθήρα προς όλους τους άλλους Θείους σπινθήρες (δηλαδή, από άνθρωπο σε άνθρωπο). Καθώς η ύψιστη θεία Γνώση φωτίζει τα μάτια και τα κάνει να λάμπουν, τότε αυτά τα μάτια βλέπουν τα πάντα ως Ένα.  Και τότε το άτομο συνειδητοποιεί ότι σε τούτο τον κόσμο τα πάντα διαπερνιούνται από τον Θεό. Για να βιώσετε τούτο το Ένα, που εκδηλώνεται πάντοτε ως πανταχού παρουσία του Θεού, πρέπει να αναπτύξετε την πίστη σας και να πειθαρχήσετε τον νου σας. Ο νους σας πρέπει να απορρίψει, να βγάλει από μέσα του, τις φαντασιώσεις του και τα ασθενή του σημεία. Κατόπιν αυτού θα γνωρίσετε και θα βιώστε την Αλήθεια.        

 Η αγάπη δεν είναι ψευδαίσθηση. Είναι αντικειμενική πραγματικότητα και επικαιρότητα για όσους έχουν συνειδητοποιήσει στη ζωή την απόλυτη ενότητα των πάντων στο Ένα.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο