Radio

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

How do we know if we really are hungry for God? Bhagawan, our Loving God, asks us to introspect today.

Devotion and faith are the two oars with which you can ferry the boat across the sea of worldly life. A child told its mother when it went to bed at night, “Mother! Wake me up when I am hungry.” The mother answered, “There is no need child, your hunger will itself wake you up.” So too, when the hunger for God comes, it will itself activate you and make you seek the food you need. God has endowed you with hunger and He supplies the food; He has endowed you with illness and He provides the medicine. Your duty is to see that you get the proper hunger and the right illness, and use the appropriate food or drug! Remember, the Lord is a Mountain of Love (Prema); any number of ants carrying away particles of sweetness cannot exhaust His plenty. He is an Ocean of Mercy without a limiting shore. Devotion is the easiest way to win His grace.

- Divine Discourse, Feb 1955.

Total surrender, leaving everything to His Will, is the highest form of devotion.
-BABA


Πώς ξέρουμε αν πραγματικά έχουμε εντονότατη επιθυμία για τον Θεό, αν πεινάμε γι’ Αυτόν; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος Θεός μας, μας ζητάει σήμερα να εξετάσουμε εσωτερικά τον εαυτό μας.
 
Αφοσίωση και πίστη είναι τα δύο κουπιά με τα οποία μπορείτε να μετακινήσετε  την βάρκα σας διασχίζοντας την θάλασσα της εγκόσμιας ζωής.  Ένα παιδί είπε στην μητέρα του τη νύχτα, όταν πήγαινε στο κρεβάτι του : «Μητέρα! Ξύπνησέ με όταν θα πεινάσω». Και η μητέρα του απάντησε λέγοντας: «Δεν χρειάζεται, παιδί μου. Η ίδια η πείνα σου θα σε ξυπνήσει». Έτσι και όταν σας πιάσει η πείνα για τον Θεό, η ίδια θα σας δραστηριοποιήσει και θα σας αναγκάσει να αναζητήσετε την τροφή που έχετε ανάγκη. Ο Θεός σας έχει προικίσει με την πείνα και ο ίδιος σας προμηθεύει την τροφή. Σας έχει προικίσει με την αρρώστια και ο ίδιος σας προμηθεύει το φάρμακο. Το καθήκον σας είναι να φροντίσετε να έχετε την σωστή πείνα και την σωστή αρρώστια και να χρησιμοποιείτε την σωστή τροφή και το σωστό ποτό! Να θυμόσαστε ότι ο Κύριος είναι ένα Βουνό Αγάπης. Οσαδήποτε μερμήγκια και αν έλθουν και πάρουν μικρά κομματάκια από αυτή την γλυκύτητα, δεν θα μπορέσουν να εξαντλήσουν την αφθονία Του. Ο Κύριος είναι απέραντος Ωκεανός Ευσπλαχνίας, που δεν έχει καμία ακτή για να τον περιορίζει. Η αφοσίωση είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να κερδίσετε την Χάρη Του.        
 
Η πλήρης παράδοση στον Θεό, δηλαδή η εγκατάλειψη των πάντων στην Θέλησή Του, είναι η ύψιστη μορφή αφοσίωσης.
-ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο