Radio

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is our natural possession? What should be the ultimate result we must achieve with our possessions? Bhagawan lovingly explains to us today.

The whole world and the objects therein are interrelated by the bond of love. It is love that binds the human race together. The world cannot exist without love. God is love and resides in the heart of every one. Love is the natural possession of every human being. Love is the fruit of the tree of life. There are certain impediments to overcome before you enjoy the tasty fruit. First you must remove the skin and rind covering the pulp inside, and also cast off the seed. Similarly the fruit of love is also covered by the thick skin of ego. You must peel off this skin of ‘mine and thine’. You can then taste the sweet fruit and its nutritious juice. With pure love, you must establish unity with the Divine. The path of love is the straightforward road to realise the Divine. Vedas describe God as, “Raso Vai Saha” – the Supreme Sweet Essence. Endeavour to progress in this journey of life from ‘I’ to ‘We’ to ‘He’.

- Divine Discourse, Jul 17, 1997

Your heart is like a big tank, senses are like taps. Fill your heart with the water of Divine Love. Only then you will experience Love through all the senses.
                                                                            -BABA


Ποια είναι τα φυσικά μας υπάρχοντα; Ποιο πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα που οφείλουμε να επιτύχουμε με αυτά τα υπάρχοντα; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Ο κόσμος ολόκληρος και τα αντικείμενα που τον αποτελούν συνδέονται μεταξύ τους με τον δεσμό της αγάπης. Η αγάπη είναι εκείνη που δένει και συγκρατεί ενωμένη την ανθρώπινη ράτσα. Ο κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την αγάπη. Ο Θεός είναι αγάπη και διαμένει μέσα στην καρδιά όλων. Η αγάπη είναι το φυσικό  περιουσιακό απόκτημα, κάθε ανθρώπινου πλάσματος. Η αγάπη είναι ο καρπός του δέντρου της ζωής. Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες που πρέπει να τις υπερβείτε ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τον νόστιμο αυτό καρπό. Πρώτα-πρώτα, πρέπει να αφαιρέσετε την φλούδα ή το τσόφλι που περικαλύπτει την σάρκα ή την ψίχα και ακόμη είναι απαραίτητο να απορρίψετε το κουκούτσι, τον σπόρο. Παρομοίως, ο καρπός της αγάπης καλύπτεται και αυτός από την χοντρή φλούδα του εγωισμού. Πρέπει να ξεφλουδίσετε τον καρπό και να αφαιρέσετε το περικάλυμμα που ονομάζεται «δικό μου και δικό σου». Κατόπιν αυτού, μπορείτε να γευτείτε τον γλυκό καρπό και τον θρεπτικό του χυμό. Με την αγνή σας αγάπη πρέπει να εδραιώσετε την ενότητά σας με τον Θεό. Το μονοπάτι της αγάπης είναι ο ευθύς και ειλικρινής δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στην συνειδητοποίηση του Θεού. Οι Βέδες περιγράφουν τον Θεό ως «Υπέρτατη Γλυκιά Ουσία». Αγωνιστείτε για να προχωρήσετε στο ταξίδι τούτης της ζωής μεταβαίνοντας από το «εγώ» στο «Εμείς» και από εκεί τελικά στο «Εκείνος».     

 Η καρδιά σας μοιάζει με ένα μεγάλο δοχείο και οι αισθήσεις είναι οι κρουνοί του. Γεμίστε την καρδιά σας με το νερό της Θείας Αγάπης. Μόνο τότε θα βιώσετε την Αγάπη μέσα από όλες σας τις αισθήσεις.
                                                                              -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο