Radio

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας



What should we nourish and refine? Bhagawan lovingly explains to us today.

The tree of life must be watered at the roots. Instead, in the present times, those who plan to raise the standard of living are watering the branches, the leaves and the blossoms! Virtues are your roots. You must foster them, so that the flowers of actions, words and thoughts may bloom in fragrance and yield the fruits of service (seva), full of the sweet juice of joy and bliss (Ananda). Planning for food, clothing and shelter is only promoting the wellbeing of the cart; you must also plan for the horse, the mind of the man, which has to use all the expensive food, the beautiful clothing and the wonderful shelter and other material possessions you acquire. Train your mind, for the high and noble purpose of escaping from the ego into the Universal. Regulations must come from within, not from external sources. You must control yourself through your own innate strength.

- Divine Discourse Aug 3, 1966.

Virtue is the salt of life. Love is the highest virtue. Develop love by sharing it.
                                                    -BABA


Ποιο είναι αυτό που πρέπει να το εκθρέψουμε και να το εξευγενίσουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Το δέντρο της ζωής πρέπει να ποτίζεται στις ρίζες του. Αντί γι αυτό, στους καιρούς μας, εκείνοι που νοιάζονται να ανεβάσουν το βιοτικό τους επίπεδο ποτίζουν τούτο το δέντρο στα κλαδιά, τα φύλλα και τα άνθη του! Οι αρετές είναι οι ρίζες σας. Πρέπει να τις φροντίζετε, ώστε τα άνθη των πράξεων, των λόγων και των σκέψεων σας να ανθίσουν ευωδιαστά και να αποδώσουν τους καρπούς της προσφοράς υπηρεσίας έτσι που οι καρποί αυτοί να είναι γεμάτοι από τον γλυκό χυμό της χαράς και της ευδαιμονίας. Ο φροντίδες σας για την εξασφάλιση τροφής, ενδυμασίας και κατοικίας βελτιώνουν την κατάσταση μόνο της άμαξας, δηλαδή του υλικού σώματος. Όμως, πρέπει να φροντίσετε και για το άλογο, δηλαδή για τον νου του ανθρώπου, ο οποίος οφείλει να διαχειριστεί όλα τα ακριβά τρόφιμα, τα ωραία ενδύματα και το θαυμάσιο σπίτι καθώς και τα άλλα υλικά αποκτήματα που μαζεύετε. Να εξασκήσετε, λοιπόν, τον νου σας για να τα καταφέρει στον ανώτερο και ευγενή σκοπό της ζωής, δηλαδή να ξεφύγει από το ατομικό συμφέρον του εγώ και να περάσει στο Συμπαντικό. Ρυθμίσεις και οδηγίες για ένα τέτοιο έργο εξάσκησης του νου πρέπει να έλθουν από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, όχι από τον εξωτερικό κόσμο που μας περιβάλλει. Πρέπει να κοντρολάρετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας τις έμφυτες δυνάμεις που διαθέτετε.        

 Η αρετή είναι το αλάτι της ζωής. Η αγάπη είναι ύψιστη αρετή. Να την καλλιεργήσετε και να την αναπτύξετε μοιράζοντάς την με τους άλλους.
                                                                                   -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο