Radio

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the true barometer of a devotee and a spiritual aspirant? Bhagawan lovingly guides us and blesses us today.

Hatred and envy distort an individual’s true charm. Anger is the fuel for all varieties of sin. Just look at yourself in a mirror when you are attacked by anger, and you will discover that you are then akin to Shoorpanakha (the demon king Ravana’s sister) of ancient times. The Rajo guna that is overpowering you then is the rakshasa (demonic) trait you must learn to avoid. Those aspiring for success in the spiritual field must therefore decide to control anger and subdue the vagaries of the mind. They must put down their mental agitations and worries and see that they do not create worry in others too. They must convince themselves that in everyone there is Divinity (Shivam), recognisable as breath (swasam); develop Universal Love (Vishwaprema) and demonstrate it in your words and deeds. I bless you to win satyam, shanti and sukham (Truth, Peace and Happiness) through these means and merge in the source of all bliss.

- Sathya Sai Speaks, Vol 6, Ch 38.

Reduce desire, evict the ego, eject anger, and the mind will be your slave instead of being your master. Love (Prema) is the master key which can achieve all this.
                                                                                       -BABA


Ποιο είναι το αληθινό βαρόμετρο για τον αφοσιωμένο πιστό και τον πνευματικό αναζητητή; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα και μας ευλογεί με αγάπη.
 
Το μίσος και η ζήλια παραμορφώνουν την αληθινή χάρη και γοητεία που διαθέτει το ανθρώπινο άτομο. Ο θυμός είναι το καύσιμο για όλων των ειδών τα αμαρτήματα. Απλά δείτε τον εαυτό σας σε ένα καθρέφτη την στιγμή που σας επιτίθεται ο θυμός, και τότε θα διαπιστώσετε ότι μοιάζετε της Σουρπανάκα (που ήταν αδελφή του δαιμονικού βασιλιά Ράβανα) των παλιών χρόνων. Η ρατζασική ιδιότητα του δυναμισμού και του πάθους, η οποία τότε σας κυριεύει, είναι το δαιμονικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, που πρέπει να μάθετε να αποφεύγετε. Συνεπώς, όσοι φιλοδοξούν να πετύχουν στο πνευματικό πεδίο, πρέπει να αποφασίσουν να ελέγχουν τον θυμό τους και να καθυποτάσσουν τις ιδιοτροπίες του νου. Οφείλουν να καταστέλλουν τις πνευματικές ταραχές και ανησυχίες τους και να φροντίζουν ώστε να μην προκαλούν ταραχή και στους άλλους. Πρέπει να πείσουν τον εαυτό τους ότι στον καθένα υπάρχει η Θεία Φύση, που αναγνωρίζεται ως πνοή του. Καλλιεργείστε και αναπτύξτε την Συμπαντική Αγάπη και εκδηλώστε την στα λόγια σας και στα έργα σας. Σας ευλογώ, για να κερδίσετε την Αλήθεια, την Ειρήνη και την Ευτυχία και με τούτα τα μέσα να συνενωθείτε με την πηγή κάθε ευδαιμονίας.      

 Περιορίστε την επιθυμία, εκδιώξτε το εγώ, αποβάλετε τον θυμό, και τότε ο νους θα γίνει δούλος σας αντί να είναι το αφεντικό σας. Η Αγάπη (Πρέμα) είναι το γενικό κλειδί, που μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά.
                                                          -ΒΑΒΑ 


Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο