Radio

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the easiest way to acquire grace and have it flow in our every thought, word and deed, today and every day? Bhagawan lovingly explains to us today.

Human being is not just a creature with hands and feet, eyes and ears, head and trunk; you are much more than a total of all these organs and parts. The parts in fact are only crude images from the mould. You must then be ground, scraped, polished, perfected and softened through the intellect. Then you will become the ideal candidate for Divinity, which is your real destiny. The impulses will be rendered pure and your intentions will be raised to a higher and nobler level, only if you choose to dedicate all your deeds, words and thoughts to the Lord. To accomplish this, faith in the one Supreme Intelligence, which conceived, conserves and consumes this Universe is essential. The next is to be convinced of your own helplessness and distress at your own grief. Then you will easily achieve surrender to that Supreme Intelligence. Therefore cultivate faith and surrender. Grace will then naturally flow through you into every act of yours!

- Divine Discourse, Mar 17, 1966.

To secure God’s Grace you must adhere to right conduct and observe purity in thought, word and deed.
                                                                                -BABA


Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κερδίσουμε την Χάρη του Θεού και να την διατηρούμε μαζί μας σε κάθε σκέψη που κάνουμε, σε κάθε λόγο που λέμε και σε κάθε πράξη μας, σήμερα και κάθε μέρα; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Το ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι απλά ένα δημιούργημα με χέρια και πόδια, μάτια και αφτιά, κεφάλι και κορμό. Είσαστε κάτι πολύ περισσότερο από τούτο το σύνολο των οργάνων και των μερών. Τα μέρη στην πραγματικότητα είναι μόνο αδρές απεικονίσεις από την μήτρα. Στην συνέχεια πρέπει να τορνευτείτε να εξομαλυνθείτε, να εκλεπτυνθείτε, να τελειοποιηθείτε και να απαλυνθείτε με την βοήθεια της διάνοιας. Κατόπιν αυτού, θα γίνετε ιδανικοί υποψήφιοι για την Θεία Φύση, που είναι ο πραγματικός σας προορισμός. Οι παρορμήσεις σας θα εξαγνιστούν και οι προθέσεις σας θα ανυψωθούν σε ευγενέστερα επίπεδα, μόνο αν επιλέξετε να αφιερώσετε στον Κύριο όλες τις πράξεις, τα λόγια και τις σκέψεις σας. Για να το επιτύχετε αυτό, ουσιαστική προϋπόθεση είναι η πίστη στην μια Υπέρτατη Διάνοια και Ευφυΐα, που συνέλαβε και δημιούργησε,  συντηρεί και αναλώνει τούτο το Σύμπαν. Το επόμενο είναι να πεισθείτε για την αδυναμία σας και την δύσκολη θέση σας απέναντι στη δική σας θλίψη και την οδύνη σας. Τότε, εύκολα θα κατορθώσετε να αφεθείτε και να παραδοθείτε σ’ Εκείνην την Υπέρτατη Ευφυΐα. Συνεπώς, επιδοθείτε στην καλλιέργεια της πίστης και της παράδοσης στον Θεό. Τότε η Θεία Χάρη, μέσα από εσάς, θα κατακλύσει κάθε πράξη σας κατά φυσικό τρόπο!     
 
Για να εξασφαλίσετε την Χάρη του Θεού, πρέπει να είσαστε σταθερά προσηλωμένοι στην ορθή συμπεριφορά και να τηρείτε την αγνότητα στις σκέψεις, στα λόγια και στις πράξεις σας.
                                                      -ΒΑΒΑ  



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο