Radio

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How and why should we chant the Lord’s name continuously? Bhagawan lovingly explains to us today.

Internalise the fact that chanting the Lord’s name is highly sacred and efficacious. It serves to remove the impurities within a person, and promotes good and sacred thoughts. When the heart is filled with truth and love, only positive thoughts will arise. There is no meaning in reciting Lord Krishna or Rama’s name just once a year. How often do you take food to nourish your body? Does not your mind require to be fed equally? Contemplation of the Lord is the food for the mind. To feed the belly and starve the mind is like decorating the chariot and starving the horse! To keep the chariot of the body moving, you must feed the horse of the mind. While the body is nourished in innumerable ways, feed the mind in solitude. Chant the Lord’s name constantly and silently within you. Possessing this valuable piece of wisdom, will you not fully leverage it and spare time for precious thoughts of the Lord?

Divine Discourse, Feb 26, 1998. 

God is nameless, but He responds instantly, when the seeker takes any one of the many Names intensely.
                                                                                   -BABA


Με ποιον τρόπο και γιατί πρέπει να ψάλλουμε το Άγιο Όνομα του Κυρίου συνεχώς; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Να αφομοιώσετε και να κάνετε εσωτερικό κτήμα σας την αλήθεια ότι η εξύμνηση του Αγίου Ονόματος του Κυρίου είναι πολύ καθαγιασμένη και αποτελεσματική. Χρησιμεύει για την αφαίρεση των ρύπων που έχει μέσα του ο άνθρωπος και προάγει τις καλές και άγιες σκέψεις. Όταν η καρδιά πλημμυρίζει από αλήθεια και αγάπη, τότε μόνο θετικές σκέψεις θα γεννιούνται στον νου. Δεν έχει κανένα νόημα η απαγγελία του Ονόματος του Κρίσνα ή του Ράμα, αν αυτό γίνεται μόνο μια φορά το χρόνο. Πόσο συχνά τρώτε προκειμένου να θρέψετε το σώμα σας; Δεν χρειάζεται και ο νους σας να τραφεί εξίσου; Τροφή για τον νου είναι να διαλογιζόσαστε τον Κύριο. Όταν εξασφαλίζετε τροφή για την κοιλιά σας, αλλά αφήνετε τον νου σας να λιμοκτονεί, τότε ενεργείτε σαν εκείνον που φροντίζει για την διακόσμηση του άρματος ενώ αφήνει το άλογο πεινασμένο! Προκειμένου να βρίσκεται το άρμα του σώματος σε κίνηση, οφείλετε να χορηγείτε τροφή στο άλογο, που είναι ο νους. Ενώ διατρέφετε το σώμα σας με αναρίθμητους τρόπους, διαθρέψτε και τον νου σας εξασφαλίζοντάς του την μοναξιά. Να ψάλλετε το Άγιο Όνομα του Κυρίου αδιαλείπτως, σιωπηλά, μέσα σας. Ενώ, λοιπόν, κατέχετε αυτή την πολύτιμη και σοφή γνώση, δεν θα την εκμεταλλευτείτε ώστε να βρείτε χρόνο για σκέψεις που θα κατευθύνονται προς τον Κύριο;           
 
Ο Θεός δεν έχει όνομα, αλλά απαντά την ίδια στιγμή που ο ευαίσθητος αναζητητής επιλέγει και χρησιμοποιεί με ενθουσιασμό οποιοδήποτε από τα πολλά Του Ονόματα.

                                    -ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο