Radio

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the secret to be rich and happy? Bhagawan makes it crystal clear to us today

Embodiments of divine Love! As long as a person is conceited and egotistical, no one will like that person. Even their wedded spouse and their own children, though they may appear to respect them externally, will not be happy with an arrogant person. As long as one is filled with ego, one can never be really happy. Therefore, at the very outset, you should get rid of your ego (ahamkara). If one is filled with anger, one cannot experience joy (Krodham hithva na sochathi). Only when anger is subdued, happiness can be experienced. As long as one is filled with insatiable desires, one cannot feel really wealthy. The moment the person gives up desires, all riches will come to them. Till the moment a person is greedy, they will be a stranger to happiness. When you give up greed, you will feel endowed with all riches.

- Divine Discourse, Aug 25, 1998

The one who has the greatest satisfaction in life is the richest person.
                            -BABA


Ποιο είναι το μυστικό για να γίνουμε πλούσιοι και ευτυχισμένοι; Ο Μπάγκαβαν μας το διασαφηνίζει σήμερα με ολοκάθαρο τρόπο.

 Ενσαρκώσεις της Θείας Αγάπης! Για όσον καιρό ο άνθρωπος είναι αλαζόνας και εγωιστής, δεν θα αρέσει σε κανένα. Ακόμα και το ταίρι του με το οποίο έχει ενωθεί με γάμο, ακόμα και τα παιδιά του τα ίδια, δεν θα ζουν ευτυχισμένα με ένα υπεροπτικό άτομο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να εκφράζουν προς αυτό τον βαθύτατο σεβασμό τους. Εφόσον ο άνθρωπος είναι γεμάτος εγωισμό, ποτέ δεν θα μπορέσει να νιώσει ευτυχισμένος. Συνεπώς, ευθύς εξαρχής πρέπει να απαλλαγείτε από τον εγωισμό σας. Αν ο άνθρωπος είναι γεμάτος θυμό, τότε δεν θα μπορέσει να βιώσει τη χαρά. Μόνο όταν υπερνικηθεί ο θυμός, θα καταστεί δυνατό να βιωθεί η ευτυχία. Για όσον καιρό ο άνθρωπος είναι γεμάτος από ακόρεστες επιθυμίες, δεν είναι δυνατό να νιώσει πραγματικά πλούσιος. Τη στιγμή που οι άνθρωποι θα πάψουν να έχουν επιθυμίες, όλα τα πλούτη θα γίνουν δικά τους. Ως τη στιγμή που κάποιος θα εξακολουθεί να διακατέχεται από την πλεονεξία, ως εκείνη τη στιγμή θα είναι για την ευτυχία ένας ξένος. Όταν απαλλαγείτε από την πλεονεξία, τότε θα νιώσετε προικισμένοι με όλα τα πλούτη του κόσμου.  

 Εκείνος που αποκομίζει από τη ζωή του τη μέγιστη ικανοποίηση, εκείνος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος.
                                                                                            -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο