Radio

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the qualities that will elevate human beings to the state of the Divine? Where can we learn them from? Bhagawan clearly explains to us today.

The Universe is the best university; Nature is your best teacher. With an observant mind you can learn many lessons from rivers and hills, from birds and beasts, from stars and flowers and from trees. The trees offer cool shade to all who seek it; they do not deny it to anyone on the basis of caste, creed or colour. They offer their fruits to all, irrespective of their social or economic status. Prosperity is to be welcomed but that alone is not enough. Prosperity without the will to share it will only breed fear and anxiety. Human nature is an amalgam of animal, human and divine characteristics. Love, compassion, humility, charity - these are all divine. One has to cultivate these in order to be at peace with oneself and others. These spiritual qualities are your real life-savers; they elevate you from being human to the status of the Divine.

- Divine Discourse, Jun 21, 1979. 

Cultivate not riches, not comforts and luxuries, but divine virtues.
                          -BABA


Ποιες είναι οι αρετές που ανυψώνουν τον άνθρωπο ως το επίπεδο του Θεού; Από πού μπορούμε να τις διδαχτούμε και να τις μάθουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με σαφήνεια.

 Το Σύμπαν είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο. Η Φύση είναι ο καλύτερος δάσκαλός σας. Χρησιμοποιώντας τον παρατηρητικό νου σας μπορείτε να πάρετε πολλά μαθήματα από τα ποτάμια και τους λόφους, από τα πουλιά και τα ζώα, από τα αστέρια και τα λουλούδια και από τα δέντρα. Τα δέντρα προσφέρουν δροσερή σκιά προς όλους όσοι την ζητούν. Δεν την αρνούνται σε κανένα για λόγους κοινωνικής τάξης, θρησκευτικής πίστης ή χρώματος της επιδερμίδας. Προσφέρουν τους καρπούς τους προς όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή την οικονομική τους κατάσταση. Η ευημερία είναι καλοδεχούμενη, αλλά μόνη της δεν αρκεί. Η ευημερία, χωρίς την θέληση να την μοιρασθεί με τους άλλους εκείνος που την διαθέτει, θα γεννήσει μόνο φόβο και ανησυχία. Η ανθρώπινη φύση είναι ένα αμάλγαμα, ένα μίγμα, από ζωώδη, ανθρώπινα και θεία χαρακτηριστικά. Η αγάπη, η συμπόνια, η ταπεινότητα, η φιλανθρωπία – όλες τούτες οι αρετές είναι θείες. Ο άνθρωπος πρέπει να καλλιεργεί αυτές τις αρετές, για να ζει ειρηνικά με τον εαυτό του και με τους άλλους. Αυτές οι πνευματικές ιδιότητες είναι τα σωσίβιά σας, οι αληθινοί σωτήρες της ζωής σας. Σας ανυψώνουν από το επίπεδο του ανθρώπου στην πανάγια κατάσταση της Θείας Φύσης.

 Να αγωνιστείτε για να καλλιεργήσετε και να αποκτήσετε όχι πλούτη, όχι ανέσεις και πολυτέλειες, αλλά αρετές θείες.
                                   -ΒΑΒΑ 



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο