Radio

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας



What is the barometer to know if you are on the path of righteousness? Bhagawan lovingly explains to us today.

Whoever subdues egoism, conquers selfish desires, destroy one’s bestial feelings and impulses, and gives up the natural tendency to regard the body as the Self, is surely on the path of Dharma; they know that the goal of Dharma is the merging of the wave in the sea! In all worldly activities, you should be careful not to offend propriety, or the canons of good nature; you should not play false to the promptings of the Inner Voice, you should be prepared at all times to respect the appropriate dictates of conscience; you should watch your steps to see whether you are in someone else's way; you must be ever vigilant to discover the Truth behind all this scintillating variety. This is your duty, your Dharma. The blazing fire of Jnana, which convinces you that all this is Brahman (Sarvam Khalvidam Brahma) will consume into ashes all traces of your egoism, and worldly attachment.

- Dharma Vahini, Ch 1.

By surrendering to the Divine and developing a heart filled with devotion and love, one can face all the challenges of life.
                                  -BABA



Ποιο είναι το βαρόμετρο που θα βοηθήσει για να γνωρίζετε αν βαδίζετε στο μονοπάτι της Δικαιοσύνης; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Εκείνος που κατορθώνει να καθυποτάσσει τον εγωισμό του, να υπερνικά τις εγωιστικές επιθυμίες του, να αφανίζει τα κτηνώδη αισθήματά του και τις παρορμήσεις του και να εγκαταλείπει την φυσική τάση του να θεωρεί το σώμα ως τον Ανώτερο Εαυτό, αυτός ο άνθρωπος ασφαλώς βρίσκεται στο μονοπάτι της Δικαιοσύνης. Γνωρίζει ότι σκοπός της Δικαιοσύνης είναι να συγχωνευτεί το κύμα με τη θάλασσα! Σε όλες τις εγκόσμιες δραστηριότητες πρέπει να προσέχετε ώστε να μην προσβάλλετε τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς ή των γενικών αρχών στις οποίες υπακούει η καλλιεργημένη καλή φύση του ανθρώπου. Δεν πρέπει να προδίδετε τα ηθικά παραγγέλματα που σας απευθύνει η Εσωτερική Φωνή. Πρέπει να είσαστε έτοιμοι να σεβαστείτε και να τηρείτε πάντοτε τις υπαγορεύσεις της συνείδησης για το ορθό και το πρέπον. Πρέπει να παρακολουθείτε με προσοχή τα βήματά σας ώστε να μην μπαίνετε στο δρόμο κάποιου άλλου. Οφείλετε να είσαστε πάντοτε άγρυπνοι, ώστε να ανακαλύπτετε την Αλήθεια που βρίσκεται πίσω από την φαινομενική ποικιλομορφία που λαμπυρίζει. Αυτό είναι το καθήκον σας. Αυτό είναι το Δίκαιο που οφείλετε να υπερασπισθείτε. Το λαμποκόπημα της φωτιάς της πνευματική Σοφίας, που στηρίζει την πεποίθησή σας ότι όλα τούτα είναι ο Θεός, θα κατακάψει και θα κάνει στάχτη όλα τα ίχνη του εγωισμού σας και των προσκολλήσεών σας στα εγκόσμια. 
 
Ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της ζωής, όταν αφήνεται με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και αναπτύσσει την καρδιά του ώστε να πλημμυρίζει από αφοσίωση και αγάπη.
                                                                                           -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο