Radio

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we persist in our quest for Divinity, within us? Bhagawan reveals to us in crystal clear terms today.

Every living being starts on food and yearns slowly to reach the peak of spiritual bliss. Let all your efforts and undertakings be directed to the acquisition of spiritual bliss. The Taithiriya Upanishad clearly elucidates spiritual bliss as the urge for birth, growth, decay, and death. It calls out that all are born in spiritual bliss, will live for it, and will die in order to attain it. However how can Brahman be spiritual bliss (ananda)? Scriptures clarify, ‘Om ithyekaaksharam Brahman - Om, the one imperishable letter is Brahman.’ It is also said, Atma (Divine Self in individual) is Brahman (Divine). Therefore the three terms Atma, Brahman, and Om are all indistinguishably the same. The Scriptures (Brahma Sutras) reveal that the outer universe, which has Divine (Brahman) as the base and the inner universe are identical and cannot be differentiated.

- Sutra Vahini, Ch 2

Close your mouths and open your hearts. You will certainly experience Divine Bliss.
                                                                -BABA


Γιατί πρέπει να επιμένουμε στην έρευνα και την αναζήτηση της Θείας Φύσης, την οποία έχουμε μέσα μας; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα την απάντηση με διαυγέστατη σαφήνεια.

 Κάθε ανθρώπινο πλάσμα ξεκινάει αναζητώντας την τροφή του και σιγά-σιγά αρχίζει να επιθυμεί βαθιά να φτάσει στην κορφή της πνευματικής ευδαιμονίας. Η Ουπανισάδα Ταϊτιρίγια διευκρινίζει με σαφήνεια την πνευματική ευδαιμονία αναφέροντάς την ως την παρόρμηση που οδηγεί στην γέννηση, την ανάπτυξη, την παρακμή και τον θάνατο. Επισημαίνει ότι όλοι γεννιούνται μέσα στην πνευματική ευδαιμονία, ζουν γι’ αυτήν την ευδαιμονία, και πεθαίνουν για να φτάσουν σ’ αυτήν. Ωστόσο, πώς μπορεί ο Ύψιστος Θεός να είναι η πνευματική ευδαιμονία; Οι ιερές Γραφές το διευκρινίζουν: «το Ωμ, εκείνο το ακατάλυτο και αιώνιο γράμμα, εκείνο είναι ο Υπέρτατος Θεός». Επίσης, λέγουν ότι το Άτμα, δηλαδή ο Θείος Εαυτός σε κάθε εξατομικευμένο ανθρώπινο  πλάσμα, είναι ο Ύψιστος Θεός. Συνεπώς, οι τρείς όροι: το Άτμα, ο Ύψιστος Θεός και το Ωμ εκφράζουν όλοι τους και αξεχώριστα την ίδια ύπαρξη. Οι Γραφές αποκαλύπτουν ότι το εξωτερικό σύμπαν, το οποίο έχει ως βάση του τον Ύψιστο Θεό, και το εσωτερικό σύμπαν είναι ταυτόσημα και απαράλλακτα και δεν είναι δυνατό να διαφοροποιηθούν.      

Φροντίστε να κλείσετε το στόμα σας και να ανοίξετε την καρδιά σας. Έτσι, ασφαλώς θα βιώσετε την Θεία Υπέρτατη Ευδαιμονία.
                                          -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο