Radio

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we do for the relationship with our beloved Creator to blossom? Bhagawan, our Loving Master, clearly explains to us today.

As long as you have worldly desires in view, you cannot escape sorrow. Joy and peace are not present in external objects; they are within you. But in your foolishness, you search for them outside yourself in the external world. For sure, you are bound to depart from this ephemeral world – perhaps today or tomorrow. Therefore realising its impermanence, try to know the essence of the eternal Truth. Try to experience the love that is God (Paramatma) itself. Discriminate at every turn, accepting what is true and discarding the rest. Anyone and everyone can easily grasp the relationship you (jiva) have with your Creator, if you acquire these three chief instruments - (1) a mind unsullied by attachment and hatred (2) speech unsullied by falsehood and (3) a body unsullied by violence. Arise and awaken yourself, here and now!

- Prema Vahini, Ch 19.

Keep the name of the Lord always radiant on your tongue and mind; it will keep the antics of the mind under control.
                           -BABA


Τι πρέπει να κάνουμε για να ανθίσει και να ακμάσει η σχέση μας με τον αγαπημένο μας Δημιουργό; Ο Μπάγκαβαν, ο Αγαπημένος μας Κύριος, μας το εξηγεί με σαφήνεια.

 Για όσον καιρό έχετε στο νου σας εγκόσμιες υλικές επιθυμίες, δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε από τις θλίψεις και τις στενοχώριες. Η χαρά και η ειρήνη δεν βρίσκονται στα εξωτερικά υλικά αντικείμενα. Βρίσκονται μέσα σας. Αλλά εσείς, επειδή  διατελείτε υπό την κυριαρχία της απερισκεψίας σας, αναζητείτε την χαρά και την ειρήνη έξω από εσάς, στον εξωτερικό κόσμο που σας περιβάλλει. Αναμφίβολα, είσαστε υποχρεωμένοι να αναχωρήσετε από τούτο τον εφήμερο κόσμο – ίσως σήμερα, ίσως αύριο. Συνεπώς, έχοντας συνειδητοποιήσει την προσωρινότητα του κόσμου, φροντίστε να προσπαθήσετε να γνωρίσετε την ουσία της αιώνιας Αλήθειας. Να προσπαθήσετε να βιώσετε την αγάπη που είναι ο ίδιος ο Θεός. Κάθε φορά να κάνετε σωστή διάκριση και να αποδεχόσαστε αυτό που είναι αληθινό, να απορρίπτετε δε τα υπόλοιπα. Οποιοσδήποτε από εσάς και ο καθένας σας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τη σχέση που έχει ως εξατομικευμένη ψυχή με τον Δημιουργό της, αν αναλάβετε και χρησιμοποιήσετε τούτα τα τρία κύρια εργαλεία – ( 1 ) νου που δεν έχει κηλιδωθεί από την προσκόλληση και το μίσος, (2) λόγο που δεν έχει μολυνθεί από την ψευδολογία και (3) σώμα που δεν έχει μιανθεί  από τη βία.  Λοιπόν, ξυπνήστε και σηκωθείτε, εδώ και τώρα!  
 
Να διατηρείτε το Όνομα του Κυρίου πάντοτε ακτινοβόλο στη γλώσσα σας και στον νου σας. Το Όνομα του Κυρίου θα ελέγχει τις αστειότητες που κάνει ο νους σας.
                                -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο