Radio

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the secret to universal peace and prosperity? Bhagawan sweetly and lovingly explains to us today.

Love (Prema) cannot be affected or modified by considerations of caste or creed or religion; it cannot be tarnished by envy, malice or hate. Preserve Love from being poisoned by these evils; endeavor to cultivate hatred-lessness and distinction-free feelings. The root of all religions, the substance of all scriptures, the rendezvous of all roads, the inspiration of all individuals is the Principle of Love (Prema). It is the firmest foundation for every human being's mission of Life. It is the Light that ensures world peace and prosperity. Fill every word of yours with Love. The word that emerges from your tongue should not stab like the knife, nor wound like an arrow, or hit like the hammer. It has to be a foundation of sweet nectar, a counsel of consoling spiritual wisdom (Vedantic), and a soft path of blossoms; it must shower peace and joy.

- Divine Discourse, 2 July 1985. 

The Lord loves every being, whose heart is saturated with Divine Love (Prema).
                                                 -BABA


Ποιο είναι το μυστικό για να εξασφαλίσουμε συμπαντική ειρήνη και ευημερία; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη και με γλυκύτητα μας το εξηγεί σήμερα. 


Η Αγάπη δεν μπορεί να επηρεάζεται και να μεταβάλλεται από παράγοντες όπως είναι η κοινωνική τάξη, οι πεποιθήσεις ή τα πιστεύω και η θρησκεία. Η Αγάπη δεν  μπορεί να αμαυρωθεί από τον φθόνο, από την κακία ή από το μίσος. Να προστατεύετε την Αγάπη φροντίζοντας ώστε να μην δηλητηριάζεται από αυτά τα κακά. Προσπαθείτε να καλλιεργείτε συναισθήματα που είναι απαλλαγμένα από εχθρότητες και παραμένουν ελεύθερα από την αλαζονική διάκριση. Ο Ηθικός Νόμος της Αγάπης είναι η ρίζα κάθε θρησκείας, η ουσία όλων των Γραφών, το σημείο συνάντησης όλων των δρόμων, η έμπνευση όλων των ανθρώπων. Είναι το πιο ακλόνητο θεμέλιο της αποστολής που έχει στη ζωή του ο κάθε άνθρωπος. Είναι το Φως που εξασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία του κόσμου. Γεμίσετε με Αγάπη όλα τα λόγια σας. Ο λόγος που ξεπηδάει  από τη γλώσσα σας δεν πρέπει να καρφώνει σαν το μαχαίρι, ούτε να τραυματίζει όπως το βέλος, ούτε να χτυπάει σαν το σφυρί. Πρέπει να είναι το θεμέλιο που αναδίδει γλυκό νέκταρ, ο σύμβουλος που παρηγορεί με πνευματική σοφία και το απαλό μονοπάτι που περιβάλλεται από ανθοφορίες. Πρέπει να χαρίζει αφειδώλευτα την ειρήνη και τη χαρά.   


Ο Κύριος αγαπά κάθε πλάσμα, που η καρδιά του είναι πλημμυρισμένη με Θεία Αγάπη (Prema).
                                                                           -BABA



 Source: SAI INSPIRES








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο