Radio

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the easiest way to realize the God within? Bhagawan lovingly explains to us today.

Let God be your Guru, your path, your Lord. Adore Him, obey His commands, offer Him your grateful homage, and hold Him fast in your memory. This is the one and only way, and the easiest way to realize Him as your own reality. This reality is cognisable everywhere. It is evident within yourself, when you earnestly seek it. You can experience it, even while performing selflessly your duty to yourself and others. I shall indicate to you today, four directives for sanctifying your lives and purifying your mind, so that you can contact the God within you. They are: Give up the company of the wicked (Thyaja durjana samsargam); Welcome the chance to be among the good (Bhaja Sadhu Samagamam); Do good deeds both day and night (Kuru punyam ahoraatram); Remember and discriminate which is lasting or otherwise (Smara nitya-anityatam).

(Divine Discourse, 2 Jul 1985)

Service to people, even if done as part of one’s duty becomes elevated into Divine Worship.
                                                                         -BABA


Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος, για να συνειδητοποιήσουμε τον Θεό που βρίσκεται μέσα μας; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.


Ο Θεός ας γίνει ο Δάσκαλός σας, το μονοπάτι σας στη ζωή, ο Κύριός σας. Να Τον λατρεύετε, να τηρείτε υπάκουα τις εντολές Του, να Του προσφέρετε με ευγνωμοσύνη την παράδοσή σας στα χέρια Του, και να Τον κρατάτε στη μνήμη σας με απόλυτη προσήλωση. Αυτός είναι ο ένας και ο μοναδικός τρόπος, και ο πιο εύκολος δρόμος, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε ότι ο Θεός είναι η δική σας αλήθεια και πραγματικότητα. Αυτή η πραγματικότητα γίνεται παντού αντιληπτή. Γίνεται έκδηλη και φανερή μέσα σας, όταν με ειλικρίνεια την αναζητείτε. Μπορείτε να την βιώσετε ακόμη και τότε που με ανιδιοτέλεια εκτελείτε τα καθήκοντά σας προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους. Σήμερα θα σας δώσω τέσσερεις κατευθυντήριες οδηγίες, για να καθαγιάσετε τη ζωή σας και να εξαγνίσετε το νου σας, ώστε να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τον Θεό που βρίσκεται μέσα σας. Οι οδηγίες αυτές είναι οι εξής: Να πάψετε να συναναστρεφόσαστε τους κακούς. Να καλωσορίζετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται για να βρισκόσαστε ανάμεσα σε καλούς ανθρώπους. Πάντοτε, μέρα και νύχτα, να κάνετε καλά έργα. Να θυμόσαστε και να ξεχωρίζετε σωστά  αυτό που είναι διαρκές και αιώνιο από αυτό που δεν είναι. 


Η προσφορά υπηρεσίας προς τους άλλους, ακόμη και αν γίνεται ως μέρος της εκπλήρωσης των καθηκόντων του ανθρώπου, εξυψώνεται σε Θεία Λατρεία.
                                                                                   -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο