Radio

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How to ensure a healthy, youthful and energetic life? Bhagawan gently reminds us today.

Health is the greatest blessing. Without it, you cannot do even the smallest work. Health is indispensable for your progress in material, moral, political, economic, artistic and spiritual fields. Food habits are of primary importance if health must be secured and maintained. 'No restraint, no success' is the axiom. Among the 8.4 million species of living beings, all except humans live on food as provided by Mother Nature. Human beings alone strive to make such food more palatable, more attractive to the senses of sight, touch and smell by boiling, frying, freezing and mixing, grinding and soaking. Natural Food is really beneficial. Catering to the cravings of the tongue, if you intake heavy food thrice or more a day, you will fall ill and lose the sprightliness of youth. Restraints, controls and limits must be applied to the tongue. Regular and limited intake alone will enable you to discharge your duties.

- Divine Discourse, 20 Nov 1982

Health does not depend on medicine. Good words, good manners, good sight and good thoughts – these are essential.
                  -BABA


Πώς θα εξασφαλίσουμε μια ζωή γεμάτη υγεία, νεανικότητα και ενεργητικότητα; Ο Μπάγκαβαν με λεπτότητα μας το υπενθυμίζει σήμερα.
 
Η υγεία είναι μέγιστη ευλογία. Χωρίς αυτήν, δεν μπορείτε να κάνετε ούτε και την ελάχιστη εργασία. Η υγεία είναι απαραίτητη για την πρόοδό σας, στο υλικό, το ηθικό, το πολιτικό, το καλλιτεχνικό και το πνευματικό πεδίο. Οι διατροφικές συνήθειες είναι πρωταρχικής σημασίας στην προσπάθεια του ανθρώπου να εξασφαλίσει και να συντηρήσει την καλή του υγεία. Η φράση «αν δεν έχετε εγκράτεια, δεν θα έχετε επιτυχία», είναι αξίωμα στην περίπτωση αυτή. Μεταξύ των 8,4 εκατομμυρίων ειδών των έμβιων όντων, όλα εκτός από τον άνθρωπο, ζουν με την τροφή που παρέχει η Μητέρα Φύση. Μόνο ο άνθρωπος αγωνίζεται  να κάνει την τροφή τους πιο εύγευστη και πιο ελκυστική στις αισθήσεις της όρασης, της αφής και της όσφρησης, βράζοντας, τηγανίζοντας, ψύχοντας και αναμιγνύοντας, αλέθοντας και διαβρέχοντας τα είδη διατροφής. Η Φυσική Τροφή είναι πραγματικά ωφέλιμη. Αν τρώτε βαρύ φαγητό τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα, με σκοπό να ικανοποιήσετε τις ζωηρές επιθυμίες της γλώσσας σας, τότε θα αρρωστήσετε και θα χάσετε τη ζωηράδα της νιότης σας. Πρέπει να επιβάλετε στη γλώσσα σας την εγκράτεια, τον  έλεγχο και την τήρηση των ορίων. Η τακτική και περιορισμένη λήψη τροφής από μόνη της θα σας δώσει τη δύναμη για να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας.       

Η υγεία δεν εξαρτάται από τα φάρμακα. Εξαρτάται από τα καλά λόγια μας, από τους  καλούς τρόπους μας, από το αν τα βλέπουμε όλα ωραία και από τις καλές σκέψεις μας – αυτές είναι ουσιαστικές προϋποθέσεις για καλή υγεία.                                                                                                          -ΒΑΒΑ  



 Source: SAI INSPIRES







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο