Radio

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is Truth? What follows when we live in Truth? Bhagawan lovingly elucidates to us today.

Truth is not merely describing what you have seen, expressing as is what you have heard or sharing honestly what you have experienced. Truth is beyond all this. It is a deep inner feeling and it must come from within. Truth must originate from your heart. Truth is permanent; it does not change with the passage of time. When you rely on Truth (Satya), Righteousness (Dharma) arises out of it. It is Truth that teaches how one should conduct oneself and perform one’s duties. Righteousness is a reflection of Truth. You will experience peace when Sathya and Dharma co-exist. This is indeed peace, Shanti. It is foolishness to think that Peace exists elsewhere and is separate from you. If you separate truth and righteousness, you will find only pieces, on the other hand if you blend them you will experience Peace always.

- My Dear Students, Vol 2, Ch 13, Jun 7, 2007.

Your heart is like a vessel. Fill it with the qualities of Truth, Love and Sacrifice.
                                                -BABA


Τί είναι η Αλήθεια; Ποιες είναι οι συνέπειες που προκύπτουν όταν εφαρμόζουμε στη ζωή μας την Αλήθεια; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το διευκρινίζει σήμερα.

 Η Αλήθεια δεν είναι απλά να περιγράψετε αυτό που είδατε, να εκφράσετε όπως είναι αυτό που ακούσατε ή να μοιραστείτε με άλλους ειλικρινά αυτό που βιώσατε. Η αλήθεια είναι κάτι πέρα από όλα αυτά. Είναι ένα βαθύ εσωτερικό συναίσθημα και πρέπει να αναβλύσει από μέσα σας. Η Αλήθεια πρέπει να πηγάζει από την καρδιά σας. Η Αλήθεια είναι πάγια, μόνιμη και διαρκής. Δεν αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Όταν λειτουργείτε βασιζόμενοι στην Αλήθεια, τότε από αυτή την Αλήθεια αναδεικνύεται η Δικαιοσύνη. Η Αλήθεια είναι εκείνη που διδάσκει πώς ο άνθρωπος πρέπει να συμπεριφέρεται και να εκτελεί τα καθήκοντά του. Η Δικαιοσύνη είναι αντανάκλαση της Αλήθειας. Θα βιώσετε την Ειρήνη όταν συνυπάρχουν η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη. Ειρήνη είναι πραγματικά αυτή η συνύπαρξη. Είναι ανοησία να νομίζετε ότι η Ειρήνη υπάρχει κάπου αλλού και ότι είναι κάτι το ξεχωριστό από εσάς. Αν διαχωρίσετε την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη, τότε αυτό που θα προκύψει θα είναι μόνο συντρίμμια. Εξ άλλου, αν συνενώσετε την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη, τότε θα βιώσετε την παντοτινή Ειρήνη.         

Η καρδιά σας μοιάζει με δοχείο. Να γεμίσετε αυτό το δοχείο με τις αρετές της Αλήθειας, της Αγάπης και της Αυτοθυσίας.                                                                                                         -ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο