Radio

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we attain success in meditation? Bhagawan lovingly explains the tips and techniques to us today.

During meditation, care must be taken to keep the back straight and steady without bending forward or backward or sideward. If you bend or move, misdirection of highly potent energy (Kundalini) can occur resulting in mental derangement. Also wear loose clothes. Your eyes must concentrate on the tip of the nose. They must be half-open, so you are neither distracted nor falling asleep. Free your mind from bad thoughts and fill it with sacred ones. To achieve this, you must control your senses. Your ears must be trained to listen only to noble and elevating ideas, and to eschew evil speech and gossip. Your eyes must be tuned to see the Divine. The restless mind must be restrained by making it concentrate on inhalation and exhalation while incessantly repeating the Mantra, ‘So-Ham’ (I am He). Through these postures and activities, your life-breath is controlled and this will ensure that the great power of Yoga is revealed unto you.

- Divine Discourse, 'My Dear Students', Vol 2, Ch 5, Mar 11 1984

Bhajans, Satsang and meditation done with the mind soaked in love confers peace, joy and wisdom.
                                                                                       -BABA


Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε επιτυχία στον διαλογισμό; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας δίνει σήμερα συμβουλές και εξηγεί τις σχετικές τεχνικές.
 
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, πρέπει να φροντίζετε ώστε η ράχη του σώματός σας να διατηρείται σε ίσια και σταθερή θέση, χωρίς να γέρνει προς τα εμπρός, προς τα πίσω ή προς τα πλάγια. Αν το σώμα κάμπτεται ή κινείται, τότε η ισχυρή ενέργεια (Kundalini) μπορεί να κατευθυνθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να προκαλέσει πνευματική αναστάτωση. Επίσης, πρέπει να φοράτε φαρδιά ρούχα. Τα μάτια σας πρέπει να είναι συγκεντρωμένα στην άκρη της μύτης. Πρέπει να είναι μισάνοιχτα, ώστε να μην διασπάται η προσοχή σας και να μην σας παίρνει ο ύπνος. Ελευθερώσετε το νου σας από τις κακές σκέψεις και γεμίστε τον με σκέψεις εξαγιασμένες. Για να το επιτύχετε, πρέπει να ελέγχετε τις αισθήσεις σας. Πρέπει να εξασκήσετε τα αυτιά σας ώστε να ακούνε μόνο ανώτερες και ευγενείς ιδέες που ανυψώνουν και να αποφεύγουν να ακούνε τους κακούς λόγους, την άσκοπη φλυαρία και τα κουτσομπολιά. Τα μάτια σας πρέπει να συντονίζονται και να επιλέγουν να αντικρίζουν τον Θεό. Ο ανήσυχος νους πρέπει να συγκρατείται με την επικέντρωσή του στην εισπνοή και την εκπνοή, ενώ θα επαναλαμβάνετε όλο και περισσότερο το Μάντρα «Είμαι Εκείνος» (So-Ham). Με αυτές τις στάσεις του σώματος και τους αναφερόμενους χειρισμούς θα μπορέσετε να ελέγξετε την πνοή της ζωής σας και έτσι θα σας αποκαλυφθεί η μεγάλη δύναμη της Γιόγκα.     


Η εξύμνηση του Θεού με ιερή ψαλμωδία, η εξαγιασμένη συζήτηση και ο διαλογισμός, όταν γίνονται με τον νου διαποτισμένο από αγάπη, παρέχουν ειρήνη, αγαλλίαση και σοφία.
                                                                           -BABA


Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο