Radio

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How do we know if we are rendering service in the right way? Bhagawan gives us guidance to evaluate ourselves and our service that we render.

With regards to service, you must be clear on what is Rajasik service and Satwik service. You may go to clean streets, build roads, dig wells or build houses, and do them all as service to the community. You may also go to a hospital and visit patients. Doing service in the name of ‘social work’ is not real service. Satwik service is that which gives real happiness. It requires that you serve any and every person as an embodiment of the Divine. Divinity (Narayana) is present in two forms amongst all people – wealthy (Lakshmi Narayana) or poor and needy (Daridra Narayana). A rich man may have any number of people to attend to him. But there would be no one to serve the destitute and disadvantaged. Treating the poor and needy as Divine embodiments and serving them lovingly is Satwik service.

- Divine Discourse, 'My Dear Students', Vol 2, Ch 3.

Service must spring out of Love and scatter Love in profusion.
                   -BABA


Πώς ξέρουμε αν προσφέρουμε υπηρεσία με τον σωστό τρόπο; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει οδηγίες προκειμένου να αξιολογούμε τον εαυτό μας και την υπηρεσία που προσφέρουμε.

 
Ως προς την υπηρεσία που προσφέρετε πρέπει να γνωρίζετε με σαφήνεια την υπηρεσία που έχει την ιδιότητα της δράσης και του πάθους και εκείνη που έχει την ιδιότητα της αρετής και της ισορροπίας. Μπορείτε να πάτε να καθαρίζετε δρόμους, να κατασκευάζετε δρόμους, να διανοίγετε πηγάδια ή να χτίζετε σπίτια και να τα κάνετε όλα αυτά ως υπηρεσία την οποία προσφέρετε στην κοινωνία. Επίσης, μπορείτε να πάτε σε ένα νοσοκομείο και να κάνετε επίσκεψη σε ασθενείς. Η προσφορά υπηρεσίας που γίνεται στο όνομα της «κοινωνικής εργασίας» δεν είναι αληθινή προσφορά υπηρεσίας. Ενάρετη και ισορροπημένη προσφορά υπηρεσίας είναι εκείνη που εμπνέει και μεταδίδει πραγματική ευτυχία. Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να φροντίζετε τον κάθε άνθρωπο και τον οποιονδήποτε άνθρωπο πιστεύοντας ότι είναι  ενσάρκωση της Θείας Φύσης. Η Θεία Φύση είναι παρούσα μεταξύ όλων των ανθρώπων σε δυο μορφές – τη μορφή του πλούτου και τη μορφή της φτώχιας. Ο πλούσιος άνθρωπος μπορεί να έχει όσους θέλει για να τον φροντίζουν και να τον υπηρετούν. Αλλά  κανένας δεν θα προθυμοποιείτο να φροντίσει εκείνον που είναι εντελώς άπορος ή   εκείνον που μειονεκτεί. Ενάρετη και ισορροπημένη προσφορά υπηρεσίας είναι η  φροντίδα για τους φτωχούς και τους άπορους  ως ενσαρκώσεις της Θείας Φύσης και η εξυπηρέτησή τους με κίνητρο την αγάπη.

 
Η υπηρεσία που προσφέρουμε πρέπει να εκπηγάζει από την Αγάπη και να σκορπίζει Αγάπη αφειδώλευτα.
                         -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


 
                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο