Radio

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the best way to overcome the weaknesses in our character?Bhagawan lovingly explains to us today.
Always remember that only those with ideals are respected and remembered with gratitude for posterity. We honour Rama and worship him, while avoiding the reference of Ravana on auspicious occasions. Why? Because of the character they displayed. So you must be determined and advance step by step in building a strong character. Be aware of the danger of slipping down two steps while ascending one – you can resist the slide downwards! If you have the determination to climb and the yearning to rise, progress and conquer your lower impulses and instincts, then the hidden spring of power will surge up within you. The Grace of the Lord will smoothen your path. Keep the ideal before you and march onward!

- Divine Discourse, Nov 25, 1959.

Whatever happens to you, take it as a lesson to harden your character and toughen your nerves and heighten your vairagya (non-attachment). That will give peace and joy.
                                                     -  BABA

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανικήσουμε τις αδυναμίες του χαρακτήρα μας; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Να έχετε πάντα στο νου σας ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε ιδανικά, γίνονται σεβαστοί και μένουν στη μνήμη των επερχόμενων γενεών με ευγνωμοσύνη. Σε ευοίωνες και μεγάλης σημασίας επετείους τιμούμε τον Ράμα και τον λατρεύουμε, ενώ αποφεύγουμε να αναφερθούμε στον Ράβανα. Γιατί συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο; Για τον χαρακτήρα που επέδειξαν. Να έχετε επίγνωση του κινδύνου που σας απειλεί να γλιστρήσετε και να πάτε πίσω κατεβαίνοντας δυο σκαλιά, ενώ ανεβαίνετε ένα – σίγουρα μπορείτε να αντισταθείτε και να αποφύγετε τούτο το γλίστρημα προς τα πίσω! Αν διαθέτετε την αποφασιστικότητα και τη θέληση να αναρριχηθείτε και τον φλογερό πόθο να ανεβείτε ψηλά και να καθυποτάξετε τις κατώτερες παρορμήσεις σας και τα ένστικτά σας, τότε η μεγάλη πηγή της δύναμης που κρύβεται μέσα σας θα φουσκώσει και θα ξεχυθεί σαν τη θάλασσα. Η Χάρη του Θεού θα εξομαλύνει και θα στρώσει το δρόμο σας. Κρατάτε ψηλά τα ιδανικά σαν σημαία μπροστά σας! Και προχωρείτε!

Ό,τι και αν σας συμβαίνει, να το θεωρείτε ως μάθημα, που έχει σκοπό να σκληραγωγήσει το χαρακτήρα σας, να ενδυναμώσει τα νεύρα σας και να εξυψώσει την προσπάθειά σας για απαλλαγή από την προσκόλληση. Όλα αυτά θα σας δώσουν χαρά και ειρήνη.
                                                          -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο