Radio

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the effort required from our end to realize the truth of an Advent? Bhagawan lovingly explains to us today through a simple example.
To realize the truth of an Advent (Avatar), the aspirant must culture the mind as the farmer prepares the field. The farmer clears thorny undergrowth, wild creepers and tenuous roots from the field. Then, he ploughs the land, waters it and the seeds are sown. The seedlings and tender plants are then guarded from pests. To prevent destructions by goats and cattle, he erects a fence. So too, the aspirant must remove egoism, pride and greed from the heart. Truth, Repetition of the Lord’s Name and Meditation refer to ploughing and levelling. Love is the water that must flow into the field of your heart to make it fertile, soft and rich. Lord’s Name is the seed and devotion is the sprout. Protect the seeds from the cattle of Kama and Krodha (desire and anger) with the fence of discipline. Then you will reap bliss as the harvest.
- Divine Discourse, Nov 23, 1964.
The foremost goal you should set is to sow the seeds of love, rear the plant of forbearance and distribute the fruit of peace to society through dedicated service.
                                                                                          -BABA



Ποια προσπάθεια χρειάζεται να κάνουμε για να κατανοήσουμε την αλήθεια  που εκφράζει η Έλευση του Κυρίου; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα με τη βοήθεια ενός απλού παραδείγματος.

Για να κατανοήσετε την αλήθεια του Αβατάρ, οι πιστοί οφείλετε να καλλιεργήσετε το νου σας όπως ο αγρότης προετοιμάζει το χωράφι του. Ο αγρότης καθαρίζει το έδαφος από τα αγκάθια, τους θάμνους και τη χαμηλή βλάστηση, τα διάφορα αναρριχητικά και τις περικοκλάδες, αφαιρώντας ακόμη και τις λεπτές ρίζες τους. Στη συνέχεια, οργώνει τη γη, την ποτίζει και σπέρνει τους σπόρους. Τα δενδρύλλια και τα μικρά τρυφερά φυτά προφυλάσσονται από τα επιβλαβή έντομα και τα ζιζάνια. Για να προλάβει καταστροφές από κατσίκες, βόδια και άλλα ζώα υψώνει φράχτη για παρεμπόδιση. Κατ’ ανάλογο τρόπο, ο αναζητητής πρέπει να αφαιρέσει τον εγωισμό, την αλαζονεία και την πλεονεξία από την καρδιά του. Η Αλήθεια, η διαρκής Επανάληψη του Ονόματος του Θεού και ο Διαλογισμός με την προσευχή αντιστοιχούν στο όργωμα και την εξομάλυνση του εδάφους. Η αγάπη αντιστοιχεί στο νερό, που πρέπει να κυλήσει και να διαποτίσει το έδαφος της καρδιάς σας, ώστε να το κάνει γόνιμο, απαλό και πλούσιο. Το Όνομα του Κυρίου είναι ο σπόρος και η αφοσίωση είναι ο νεαρός βλαστός που φυτρώνει. Φροντίσετε να προστατέψετε τους σπόρους από τα βόδια και τα άλλα ζώα, που συμβολίζουν την επιθυμία και την οργή, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό ως φράχτη την πνευματική πειθαρχία. Μετά από όλη αυτή τη φροντίδα θα συγκομίσετε ως προϊόν την ευδαιμονία.     

Ο πρωταρχικός στόχος που πρέπει να θέσετε είναι να σπείρετε τους σπόρους της αγάπης, να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε το φυτό της ανεκτικότητας και να μοιράσετε τους καρπούς της ειρήνης στην κοινωνία προσφέροντάς της με αφοσίωση την υπηρεσία σας.
                                                                                           -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο