Radio

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



We often work relentlessly on retirement plans and for other significant events in our lives. What is the one goal that we must attain, along with those plans? Bhagawan emphatically underscores this for us today.

Often people seek health, not for its own sake, but to cure or prevent an illness. For illness means lots of grief, so everyone is after health, and health means joy. Truly speaking, everyone’s native element is joy. When you are calm, you are naturally happy and you experience peace and contentment (Anandam, Prema and  Shanthi). Just like a fish which is thrown out on the bank of the lake wriggles and struggles to enter the water again, every being is struggling to win calmness, peace, contentment and joy, every single day in their lives. Each and every one of you can win joy, only through your own efforts. Happiness is an inner treasure; the best way to win it is by practising detachment and discipline. If you want to build a plan to live joyfully, you must first plan for Peace and Contentment as the essential building blocks.

- Divine Discourse, Oct 8, 1964

The spiritual path is the path of detachment, of sense control, and of rigorous mind training.
                                                                       -BABA



Συχνά εργαζόμαστε χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι εξετάζοντας σχέδια για τη ζωή μας μετά την αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσία καθώς και για άλλες πλευρές της ζωής μας. Ποιος είναι ο άλλος μοναδικός σκοπός στον οποίο πρέπει επίσης να επιτύχουμε, παράλληλα με την επιτυχία μας σ’αυτά τα σχέδια; Ο Μπάγκαβαν μας το υπογραμμίζει σήμερα με έμφαση.

Συχνά οι άνθρωποι ζητούν την υγεία τους, όχι για την υγεία την ίδια, αλλά για να θεραπεύσουν ή να αποτρέψουν κάποιαν ασθένεια. Και τούτο, διότι η ασθένεια συνεπάγεται πάρα πολλές στενοχώριες. Έτσι, όλοι επιδιώκουνε την υγεία και για όλους η υγεία σημαίνει χαρά. Είναι αλήθεια ότι η χαρά είναι το εκ γενετής χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Όταν είσαστε ήρεμοι, είναι φυσικό να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και να βιώνετε την ειρήνη και την πνευματική ικανοποίηση. Ακριβώς όπως το ψάρι, όταν πετάγεται έξω από την όχθη της λίμνης, στριφογυρίζει, σπαρταράει και πασχίζει για να επιστρέψει στη λίμνη και να ξαναμπεί στο νερό, έτσι και κάθε ανθρώπινο πλάσμα, την κάθε μέρα που ζει, αγωνίζεται για να κερδίσει τη γαλήνη, την ειρήνη, την πνευματική ικανοποίηση και την αγαλλίαση. Ο καθένας και όλοι σας μπορείτε να κερδίσετε τη χαρά, αποκλειστικά και μόνο με τις δικές σας προσπάθειες. Η ευτυχία είναι ένας εσωτερικός θησαυρός. Ο καλύτερος τρόπος για να την κερδίσετε είναι να εφαρμόζετε στη ζωή σας πειθαρχία και απαλλαγή από την προσκόλληση. Αν θέλετε να ανεγείρετε οικοδόμημα, για να ζείτε εκεί γεμάτοι χαρά, πρώτα-πρώτα πρέπει να προβλέψετε για τα πιο ουσιαστικά οικοδομικά υλικά, δηλαδή για την Ειρήνη και για την Πνευματική Ικανοποίηση.        


Το πνευματικό μονοπάτι είναι το μονοπάτι της απαλλαγής από την προσκόλληση, του ελέγχου των αισθήσεων και της αυστηρής εξάσκησης του νου.
                                                                                            -ΒΑΒΑ

Source: SAI INSPIRES

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο