Radio

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What should we do to obtain peace and stability? Bhagawan lovingly explains to us today.
This  Asthipanjaram (skeletal cage or body) is the Hasthinapuram, where we have the blind king, Dhritharaashtra, the symbol of ignorance as well as Yudhishthira, the symbol of wisdom. Let the forces of Yudhishthira win, with the help of Shri Krishna, the Lord. Let the tongue that is accustomed to the bitterness of the neem fruit of worldly triumphs and disasters taste the honey of Namasmarana (Remembering the Lord’s Name). Experiment with this for some time sincerely and steadfastly and you will be surprised at the result! You can feel a significant improvement in peace and stability in you and around you. Learn this easy lesson, get yourself immersed in joy and let others also share that joy with you.

- Divine Discourse, Sep 2, 1958

The tongue should be engaged in speaking the truth, sweetly and softly, in remembering God, and in eating what is wholesome and god for the body.
                                                                   -BABA



Τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε ειρήνη και σταθερότητα; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.


Μέσα στο σώμα του ανθρώπου, στο κλουβί από τον σκελετό του, έχουμε τόσο την άγνοια όσο και τη σοφία ή την υπέρτατη γνώση. Ας συμβεί  τώρα, με τη βοήθεια του Θεού, οι δυνάμεις της σοφίας να υπερνικήσουνε τις δυνάμεις της άγνοιας. Ας συμβεί ώστε η γλώσσα, που είναι συνηθισμένη στην πικρή γεύση του φρούτου των εγκόσμιων θριάμβων και των εγκόσμιων καταστροφών, να γευθεί τη γλυκύτητα του μελιού που προσφέρει η διαρκής επανάληψη και εξύμνηση του ονόματος του Θεού. Κάνετε αυτό το πείραμα  της επανάληψης του ονόματος του Θεού με αληθινή και γνήσια ειλικρίνεια και με απόλυτη σταθερότητα και επιμονή για κάποιο διάστημα. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα αυτής της γλυκιάς εμπειρίας! Θα  νοιώσετε μια σημαντική βελτίωση στην ειρήνη και τη σταθερότητα που θα σας πλημμυρίζουν μέσα σας και θα απλώνονται γύρω σας και στο περιβάλλον σας. Μάθετε, λοιπόν, τούτο το εύκολο μάθημα, καταδυθείτε μέσα στην αγαλλίαση που χαρίζει αυτή η εμπειρία, επιτρέψτε δε και σε άλλους να μοιρασθούνε μαζί σας αυτή τη χαρά.


Η γλώσσα πρέπει να λειτουργεί για να λέγει ο άνθρωπος την αλήθεια, με απαλά και γλυκά λόγια, για να υμνεί και να φέρνει στη σκέψη του τον Θεό και για να τρώγει ό,τι είναι θρεπτικό και καλό για το σώμα.
                                                          -ΒΑΒΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο