Radio

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY




Σκέψη της ημέρας



 Why is the mind an ineffective instrument to understand Divinity? Bhagawan lovingly explains to us today.

All investigations associated with the mind are delusions of various sorts. They are subjective. All that people do - seeing, hearing, experiencing and doing, are all mental delusions caused by association with the body. The mind cannot keep still even for a moment, without thinking about something or the other. Hence the mind is dependent on the body. All that the mind experiences, relates to the world that is made of the five elements. The mind sees the world through the eyes, hears through the ears. The mind has no form of its own; it is Maya (delusion). It is desire. It is Nature. It is ignorance (Avidya). Delusion is its very nature. It is extremely difficult to understand the pure and immutable Divine Soul (Atma) through an instrument subject to delusions.

- Divine Discourse, May 30, 1990

Bend the body, mend the senses and end the mind – this should be your endeavour. - BABA


Γιατί ο νους, όταν χρησιμοποιείται για να κατανοήσουμε τον Θεό, αποδεικνύεται ότι είναι ένα όργανο που δεν φέρνει αποτέλεσμα; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.



Όλες οι έρευνες και αναζητήσεις, που διεξάγονται με τον νου, και συνεπώς εξαρτώνται από το νου, είναι ψευδαισθήσεις διαφόρων μορφών. Οι έρευνες αυτές είναι υποκειμενικές. Όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι – να βλέπουν, να ακούνε, να βιώνουνε και να πράττουν – όλα αυτά είναι πνευματικές αυταπάτες που δημιουργούνται από το γεγονός ότι συναρτώνται με το σώμα. Ο νους δεν μπορεί να ακινητοποιηθεί ούτε για μια στιγμή, δηλαδή να μη σκεφθεί για τούτο ή για εκείνο. Συνεπώς, ο νους εξαρτάται από το σώμα. Οτιδήποτε βιώνει ο νους συναρτάται με τον υλικό κόσμο, που συγκροτείται από τα πέντε βασικά υλικά στοιχεία. Ο νους βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια, τον ακούει μέσα από τα αυτιά. Ο νους δεν έχει καμιά δική του μορφή· είναι ψευδαίσθηση. Είναι επιθυμία. Είναι υλική Φύση. Είναι άγνοια. Η ψευδαίσθηση είναι η ίδια η φύση του νου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσετε την αγνή και αναλλοίωτη Θεία Ψυχή (Atma) χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό το νου, δηλαδή ένα όργανο, που υπόκειται στην ψευδαίσθηση.  



Μάθετε να σκύβετε το σώμα σας με ταπεινοσύνη, να επεμβαίνετε διορθωτικά στις αισθήσεις σας  και να εξουδετερώνετε το νου σας – αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος αγώνας σας. - BABA



 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο