Radio

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

SRI  SATHYA  SAI  GENERAL  HOSPITAL  P.NILAYAM

        "Η καλή υγεία είναι απαραίτητη για να μπορεί το σώμα να χρησιμοποιείται για καλές πράξεις."
                                                                                                                                   -Baba

   Τo Γενικό Νοσοκομείο στο P.Nilayam  ιδρύθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1954 στα πλαίσια  των εορτασμών των 25 γενεθλίων του Σρί Σάτυα Σάι Μπάμπα . Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 4 Οκτωβρίου 1956. Ήταν ένα θεικό δώρο στους κατοίκους του  μικρού απομακρυσμένου χωριού του Πουτταπάρτι, αφού ήταν το μοναδικό  νοσοκομείο σε αχτίνα 30 χλμ.


   Πολλοί πιστοί βοήθησαν στην κατασκευή του μεταφέροντας πέτρες , τούβλα, τσιμέντο και ότι άλλο χρειάζονταν στην κορυφή του λόφου Thesmall. Απ τα δωμάτιά τους οι ασθενείς είχαν θέα  τον ποταμό Chitravathi.

Oμιλία Swami στα εγκαίνια
   Αρχικά το νοσοκομείο είχε 12 κλίνες, απ τις οποίες οι  6 ανήκαν στην μαιευτική πτέρυγα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είχε επιλεχθεί απ' τον ίδιο τον Σουάμι και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
   Οι ανάγκες όμως αυξήθηκαν με  τα χρόνια λόγω της μεγάλης προσέλευσης πιστών.Τότε δημιουργήθηκε το νέο κτίριο, το οποίο υπάρχει και σήμερα. Η θεμελίωσή του έγινε στις 23 Νοεμβρίου 1982 και εγκαινιάστηκε στις 29 Φεβρουαρίου 1984 ημέρα της μεγάλης γιορτής Shivarathri. To νοσοκομείο αυτό,  δυναμικότητας 100 κλινών, είναι άρτια εξοπλισμένο .Διαθέτει τράπεζα αίματος , ακτινολογική μονάδα, οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό τμήμα, παιδιατριακό και μαιευτικό τμήμα , Ωρλ,χειρουργείο αλλά και μονάδα εντατικής θεραπείας.'Ολες οι υπηρεσίες προσφέρονται εντελώς      δ ω ρ ε ά ν.   Άνθρωποι άποροι και πονεμένοι, φτωχοί εργάτες της υπαίθρου, που δεν έχουν που αλλού να  στραφούν, βρίσκουν καταφύγιο παρηγοριά και δωρεάν περίθαλψη χωρίς διακρίσεις, στο General Hospital. Πολλοί απ αυτούς διανύουν μεγαλές χιλιομετρικές αποστάσεις για να πάνε, θεωρώντας οτι μόνο εκεί θα βρούν ανθρώπους που θα τους φροντίσουν με αγάπη. Οι εθελοντές (sevadal) τους καλωσορίζουν πάντα με χαμόγελο , λέγοντας " Sai Ram" και τους κατευθύνουν στο ανάλογο τμήμα.
 Οι γιατροί ακούραστοι υπηρέτες , προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά  με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση, εντελώς δ ω ρ ε ά ν. "Είναι η ενέργεια του Βhagawan" , λένε, που τους δίνει την δύναμη να δέχονται καθημερινά  εκατοντάδες ασθενείς και να τους φροντίζουν όπως θα φρόντιζαν μέλη της οικογενείας τους.

   Η Mrs Nagamani , προσφέρει τις υπηρεσίες της απο νεαρό κορίτσι στο νοσοκομείο. Ο παππούς της ήταν χειρουργός και ο Swami τον είχε διορίσει ως πρώτο γιατρό του νοσοκομείου. Τα πρώτα χρόνια , o Swami , τον δέχονταν 3 φορες την ημέρα και του έδινε οδηγίες για την θεραπεία των ασθενών!

      


   Γιατροί απ' όλον τον κόσμο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες στο νοσοκομείο , θεωρώντας ότι στο πρόσωπο των ασθενων έχουν Darshan του Bhagawan.

   Iδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στην παιδιατρική πτέρυγα στην οποία υπάρχουν ασθενείς απο Μπαγκλαντές αλλά και απο Δ. Βεγγάλη. Εξετάζονται καθημερινά πανω απο 200 παιδιά.

   Στο γυναικολογικό τμήμα ,οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να κάνουν προγεννητικούς ελέγχους . Τους παρέχονται επίσης δωρέαν συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες ,σίδηρο και ότι άλλο έχουν ανάγκη.Το τμήμα αυτό δέχεται πάνω απο 80.000 ασθενείς το χρόνο.
          Στο κτίριο υπάρχει και εντατική μονάδα νεογνών , που αποτελείται απο 4 κλίνες.   Υπάρχει επίσης  κινητή νοσοκομειακή μονάδα  , στα πλαίσια του προγράμματος "Easwarama mother and child care programme" , στο οποίο εθελοντές επισκέπτονται τα σπίτια των χωριών της περιοχής και εξετάζουν εγκύους αλλά και ηλικιωμένες γυναίκες με γυναικολογικά προβλήματα.


   Απ' την ίδρυσή του έως σήμερα, το Sri Sathya Sai General Hospital, έχει περιθάλψει πάνω απο 4 εκατομμύρια ασθενείς .


ΠΗΓΕΣ: www. radio sai.org 
                 www.sathyasai.org   SRI   SATHYA  SAI  GENERAL  HOSPITAL     WHITEFIELD


     Στις 28 Αυγούστου , εορτάστηκε η 35η επέτειος απ' την ίδρυση του Sri  Sathya Sai General Hospital, Whitefield. To νοσοκομείο αυτό εγκαινιάστηκε απ' Τον Sri Sathya Sai Baba  στις 28 Αυγούστου 1976. Αρχικά ήταν μια μικρή κλινική, η οποία περίειχε μόνο μια γυναικολογική μονάδα και μια παιδιατρική.
Tα χρόνια περνούσαν και με Την Χάρη Του Bhagawan , η κλινική αυτή μεγάλωσε κι απέκτησε κι άλλα τμήματα όπως χειρουργικό, οφθαλμολογικό, ουρολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπαιδικό αλλά και τμήμα ψυχιατρικής. Είναι δυναμικότητας 80 κλινών και δέχεται καθημερινά 300-400 ασθενείς .