Radio

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the characteristics of a true aspirant? Bhagawan lovingly explains to us today.

Aspirants are engaged in contemplation of the Lord (Sarveswara-chinthana) as ceaselessly as the waves of the sea; they accumulate the wealth of equality and equal love to all, and are content in the thought that all is the Lord’s and nothing is theirs. Unlike the regular person, the spiritual seeker won’t easily bend before grief or loss, anger or hatred or selfishness, hunger, thirst or fickleness. One should master all the above good things as much as possible and journey through life in fortitude, courage, joy, peace, charity, and humility. Realising that tending the body is not all-important, one has to bear even hunger and thirst patiently and be engaged uninterruptedly in contemplation of the Lord. Quarreling at every tiny little thing, losing one’s temper, becoming sad at the slightest provocation, getting angry at the smallest insult, worried at thirst, hunger, and loss of sleep — these can never be the characteristics of an aspirant.

- Prema Vahini, Ch 59. 

Cool comforting conversation is most congenial to the aspirant; this habit will take him to the goal.
                                                                           -BABA


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αληθινού αφοσιωμένου  πνευματικού αναζητητή; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

 Οι πνευματικοί αναζητητές αφοσιώνονται στον στοχασμό του Κυρίου τόσο αδιάκοπα όσο ακατασίγαστα κινούνται τα κύματα της θάλασσας. Σωρεύουν μέσα τους όλο και περισσότερο τον πνευματικό πλούτο της ισότητας και της ίσης αγάπης προς όλους, και είναι ικανοποιημένοι με την σκέψη ότι τα πάντα ανήκουν στον Κύριο και τίποτα δεν είναι δικό τους. Σε αντίθεση προς τον συνηθισμένο άνθρωπο, ο πνευματικός αναζητητής δεν λυγίζει εύκολα μπροστά στην θλίψη ή την απώλεια, στην οργή ή το μίσος ή τον εγωισμό, στην πείνα, στη δίψα ή στην αντιφατικότητα και την έλλειψη σταθερότητας. Ο άνθρωπος πρέπει να κατέχει όλα τα πιο πάνω καλά όσο το δυνατό περισσότερο και να κάνει το ταξίδι του στη ζωή με πνευματικό σθένος, κουράγιο, χαρά, ειρήνη, συμπόνια και ταπεινότητα. Συνειδητοποιώντας ότι η φροντίδα του σώματος δεν είναι το παν, ο άνθρωπος πρέπει να υποφέρει υπομονετικά ακόμη και την πείνα και τη δίψα και να μένει αφοσιωμένος αδιάκοπα στον στοχασμό του Κυρίου. Το να καυγαδίζει κανείς για κάθε μικρό και ασήμαντο ζήτημα,  να χάνει την ψυχραιμία του, να ενδίδει στη θλίψη με την παραμικρή πρόκληση, να καταφεύγει στο θυμό με την ελάχιστη προσβολή, να ανησυχεί για τη δίψα και την πείνα, και να χάνει τον ύπνο του – όλα αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του διακρίνουν τον πνευματικό αναζητητή.     
 
Η ήρεμη παρηγορητική συζήτηση ταιριάζει απόλυτα και ευχάριστα στον φιλόδοξο πνευματικό αναζητητή. Αυτή η συνήθεια θα τον οδηγήσει στην εκπλήρωση του σκοπού του.
                     -ΒΑΒΑ 



Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο