Radio

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας

What are important qualities students should develop to make their education complete? Bhagawan explains to us today.

This is the age of science and technology. Its civilisation and culture are bound to the knowledge of the physical universe. What the students have to learn today, however, are the culture of the Soul, the broadening of the Spirit and purification of the Heart. This knowledge leads to the unfolding of the Spirit and the sublimation of life. Along with the development of the intellect, the blossoming of the heart should also be promoted. Only that education is complete which promotes the expansion of the hrudaya (the spiritual heart). It should serve to promote ethical values. Only then will it be possible to lead a well-regulated and disciplined life. The marks of true education are selflessness, humility and unostentatiousness. The edifice of right education rests on four pillars: Self-control, Self-support, Self-confidence and self-sacrifice.

- Divine Discourse, Jun 23, 1988

To resurrect love and compassion, you must kill jealousy and selfishness and purify your heart.
-BABA


Ποιες είναι οι σπουδαίες αρετές που πρέπει να αναπτύξουν οι σπουδαστές ώστε να ολοκληρώσουν την παιδεία τους και να την τελειοποιήσουν; Ο Μπαγκαβάν μάς το εξηγεί σήμερα.

Η τρέχουσα εποχή είναι η εποχή της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ο πολιτισμός τούτης της εποχής και η πνευματική της κουλτούρα συνδέονται με την γνώση του υλικού κόσμου, δηλαδή του φυσικού σύμπαντος. Ωστόσο, εκείνο που οφείλουν να μάθουν σήμερα οι σπουδαστές είναι η πνευματική γνώση για την Ψυχή, η διεύρυνση του Πνεύματος και ο εξαγνισμός της Καρδιάς. Αυτή η γνώση οδηγεί τον άνθρωπο στο ξεδίπλωμα του Πνεύματος και στον εξευγενισμό, την εξιδανίκευση, της ζωής. Μαζί με την ανάπτυξη της διάνοιας, θα πρέπει επίσης να αναπτυχθεί και το ανθοβόλημα της  καρδιάς. Μόνο αυτή η παιδεία είναι πλήρης, δηλαδή η παιδεία που προάγει την επέκταση της πνευματικής καρδιάς του ανθρώπου. Αυτή η παιδεία οφείλει να υπηρετεί την ανάπτυξη των ηθικών αξιών. Μόνο τότε θα είναι δυνατόν να ζήσει ο άνθρωπος μια ζωή που είναι ρυθμισμένη βάσει ορθών κανόνων και πειθαρχημένη. Τα σημάδια που φανερώνουν την αληθινή παιδεία είναι η ανιδιοτέλεια, η ταπεινότητα, και η διακριτικότητα. Το οικοδόμημα της σωστής παιδείας στηρίζεται πάνω σε τέσσερεις πυλώνες: στον αυτό-έλεγχο, στην αυτό-υποστήριξη, στην αυτό-πεποίθηση, και στην αυτό-θυσία.

Προκειμένου να αναζωογονήσετε την αγάπη και την συμπόνια σας, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλια και τον εγωισμό και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο