Radio

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

At times, despite all our apparent efforts to please God, He doesn’t seem to be moved. Why? Let us listen from Bhagawan Himself.

God belongs to everyone and is not the sole preserve of anyone. There is only one God, He manifests Himself in many forms to please different people. Sadhana alone is not enough to understand this truth. The spirit of enquiry and discrimination is also necessary. Today, in pursuit of worldly interests and out of commercial considerations, what is essentially one is split and being regarded as many. In this process, true Divinity is lost; people fail to distinguish between what is true and what is false and are unable to grasp the true nature of the Divine. To fix this, firm faith is very essential. Be steadfast, true and pure. God's grace cannot be won if you waver from moment to moment, and if your heart is impure. God judges a devotee by the purity of the heart and not by the elaborate worship performed. If you do nothing, but just cleanse your heart, God will enter it and shine!

- Divine Discourse, Oct 11, 1986.

The best spiritual discipline is to strengthen the inward vision.
-BABA


Μερικές φορές, παρά τις φανερές μας προσπάθειες να ευχαριστήσουμε τον Θεό, Εκείνος δεν φαίνεται να συγκινείται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας ακούσουμε τα λόγια του Ίδιου του Μπαγκαβάν.


Ο Θεός ανήκει σε όλους και κανένας δεν έχει την αποκλειστικότητά Του. Υπάρχει μόνο ένας Θεός, ο οποίος εκδηλώνεται παίρνοντας πολλές μορφές, για να ευχαριστήσει διάφορους  ανθρώπους. Η πνευματική άσκηση από μόνη της δεν αρκεί, για να μπορέσει να κατανοήσει ο άνθρωπος αυτήν την αλήθεια. Απαραίτητο γι αυτό είναι επίσης και το πνεύμα της έρευνας και της διάκρισης. Σήμερα, επιδιώκοντας τα υλικά κοσμικά του συμφέροντα, και πέρα από την εμπορική πλευρά των πραγμάτων, αυτό που ουσιαστικά ενδιαφέρει τον άνθρωπο είναι ο ίδιος να διαχωρίζεται  και ως πολυπρόσωπος να θεωρείται ότι είναι όχι ένα, αλλά πολλά. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η αληθινή Θεότητα χάνεται. Δηλαδή, οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν την διάκριση μεταξύ αυτού που είναι αληθινό και εκείνου που είναι ψεύτικο, κι έτσι αδυνατούν να κατανοήσουν την αληθινή Θεία Φύση. Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση, η ακλόνητη πίστη μάς είναι πάρα πολύ ουσιαστική. Να είσαστε, λοιπόν, σταθεροί, αληθινοί και αγνοί. Η χάρη του Θεού δεν μπορεί να κερδηθεί, αν από στιγμή σε στιγμή αλλάζετε, διστάζετε και ταλαντευόσαστε, και αν η καρδιά σας δεν είναι αγνή.  Ο Θεός κρίνει τον αφοσιωμένο πιστό από την αγνότητα της καρδιάς του και όχι από την φροντισμένη και περίτεχνη λατρεία που κάνει. Εάν δεν κάνετε τίποτε άλλο, αλλά φροντίζετε να εξαγνίζετε την καρδιά σας, τότε ο Θεός θα μπει στην αγνή σας καρδιά κι εκείνη θα λάμψει!

 Η άριστη πνευματική άσκηση πειθαρχίας είναι να ενδυναμώνετε την ικανότητά σας να  βλέπετε τον εσωτερικό κόσμο σας,
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο