Radio

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the prerequisite to experience genuine happiness in life? Bhagawan lovingly reminds us today!

Dear students, teachers and lovers of education, for the accomplishment of any aims in life you need an unflinching mind, tireless endeavour and unshakable determination. Young boys and girls must cultivate these qualities to ensure for themselves a bright future and an honourable and worthy career. To face different situations in life, students must learn to practice equanimity and amiability. Equal-mindedness and a sense of oneness with all is the mark of a true human being. All of you have social responsibility. The world indeed is one human family and you should experience this oneness. Sports and games enable students to develop this feeling of oneness. Sports, games and physical exercise contribute directly to physical fitness and good health. But you are not merely the gross body alone. You have the subtle element, the mind in you. It is only when you achieve purity of mind and develop unselfishness that you can acquire peace of mind and experience genuine happiness.

- Divine Discourse, Jan 14, 1989

To achieve anything in life, two qualities are very essential: firm faith and pure love.
-BABA


Ποια είναι η προϋπόθεση, που απαιτείται, για να βιώνουμε στην ζωή μας την αληθινή ευτυχία; Ο Μπάγκαβαν μάς  το θυμίζει σήμερα με αγάπη!

Αγαπητοί σπουδαστές, καθηγητές και όλοι εσείς που αγαπάτε την παιδεία, για να επιτύχετε οποιονδήποτε σκοπό στη ζωή, χρειαζόσαστε ατρόμητο νου, ακούραστο αγώνα και ακλόνητη αποφασιστικότητα. Τα νεαρά αγόρια και τα κορίτσια πρέπει να καλλιεργούν αυτές τις ιδιότητες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον και μια έντιμη και επάξια σταδιοδρομία. Οι σπουδαστές πρέπει να μάθουν να εφαρμόζουν τις αρετές της αταραξίας και της καλοσύνης, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις στη ζωή τους. Η αίσθηση της ειρήνης και της απόλυτης ενότητας των πάντων στο ένα αποτελεί ένδειξη ότι εκείνος που νιώθει έτσι είναι ένα αληθινό ανθρώπινο πλάσμα. Όλοι σας έχετε ευθύνη για την κοινωνία στην οποία ζείτε. Στην πραγματικότητα, όλος ο κόσμος είναι μια ανθρώπινη οικογένεια και συνεπώς οφείλετε να βιώνετε την εμπειρία τούτης της ενότητας του κόσμου. Τα αθλήματα και τα ομαδικά παιχνίδια επιτρέπουν στους μαθητές να αναπτύξουν την αίσθηση αυτής της ενότητας. Τα αθλήματα, τα ομαδικά παιχνίδια και η σωματική άσκηση συμβάλλουν άμεσα στην καλή φυσική κατάσταση και την καλή υγεία των νέων. Ωστόσο, δεν είσαστε απλά και μόνο το υλικό φυσικό σώμα σας. Έχετε μέσα σας και ένα λεπτοφυές στοιχείο, τον νου. Μόνο όταν κατορθώσετε να εξαγνίσετε τον νου σας και να αναπτύξετε την ανιδιοτέλεια, θα μπορέσετε να αποκτήσετε ειρηνικό νου και τότε θα βιώσετε την γνήσια ευτυχία.

 Η ακλόνητη πίστη και η αγνή αγάπη είναι οι δυο πολύ ουσιαστικές ιδιότητες που πρέπει να διαθέτει ο άνθρωπος, προκειμένου να κατορθώσει οτιδήποτε στην ζωή.
-ΒΑΒΑ  


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο