Radio

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

To break free from egoism, pride and a sense of achievement, what should we do and why? Bhagawan lovingly reminds us today.

Train your mind to dwell on the inner equipment rather than the outer attractions. Use your mind to cleanse your feelings, impulses, attitudes, tendencies and levels of consciousness. Let it not accumulate dirt from the outer world and deposit them within itself. If it is attached to work, the consequences of work get attached to it. Unattached work is the purest; it does not encumber the mind with elation or disappointment. 'I did it', 'This is mine': these are the two fangs that make the individual poisonous. Pull out the fangs, the snake can be handled and played with as a pet! Every samithi and society must be vigilant to see that egoism and the sense of personal possession, pride or achievement, do not invade them. That is the goal to be kept in view.

- Divine Discourse, Apr 21, 1967.

Love is the key to open the doors locked by egoism and greed.
-BABA


Για να σπάσουμε τα δεσμά και να ξεφύγουμε από τον εγωισμό, την αλαζονεία και την αίσθηση του επιτυχημένου, τί πρέπει να κάνουμε και γιατί; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Μάθετε τον νου σας να στοχάζεται τον εσωτερικό εξοπλισμό του ανθρώπου και όχι τα εξωτερικά αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Να χρησιμοποιείτε τον νου σας για να καθαρίσετε, να εξαγνίσετε, τα συναισθήματά σας, τις παρορμήσεις σας, τις διαθέσεις σας, τις τάσεις που έχετε και τα επίπεδα της συνείδησής σας. Μην τον αφήνετε να επισωρεύει βρωμιές από τον γύρω κόσμο, τον εξωτερικό, και να τις εναποθέτει μέσα του. Αν ο νους είναι προσκολλημένος σε κάποιο έργο, τότε οι συνέπειες αυτού του έργου, οι καρποί του, αποδίδονται και προσκολλώνται στον ίδιο τον νου. Το έργο που γίνεται χωρίς προσκόλληση, είναι πιο αγνό - δεν επιβαρύνει τον νου φορτώνοντάς τον με αγαλλίαση ή με απογοητεύσεις. «Εγώ το έκανα αυτό», «Αυτό είναι δικό μου»: τούτα είναι τα δυο φαρμακερά δόντια του φιδιού που κάνουν τον άνθρωπο να είναι δηλητηριώδης. Τραβήξτε αυτά τα φαρμακερά δόντια και βγάλτε τα! Τότε θα μπορέσετε να μεταχειριζόσαστε το φίδι και να παίζετε μαζί του σαν να ήταν το ήμερο και αγαπημένο ζώο του σπιτιού! Κάθε ομάδα, σύλλογος και κοινωνία πρέπει να είναι άγρυπνη ώστε να μην εισβάλει εναντίον της και την μολύνει ο εγωισμός, η αλαζονεία, η αίσθηση της ιδιοκτησίας (ότι κάτι μας ανήκει), και η αίσθηση των ιδίων κατορθωμάτων (ότι εμείς κατορθώσαμε κάτι σπουδαίο). Αυτόν τον στόχο πρέπει να τον έχουμε πάντοτε μπροστά στα μάτια μας.


Η αγάπη είναι το κλειδί με το οποίο ανοίγουμε τις πόρτες που μένουν κλειστές από τον εγωισμό και την απληστία.
-ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο