Radio

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we serve? And where should service and duty begin? Bhagawan lovingly explains to us today.

Born in society, brought up in society, educated by society and deriving countless benefits from society, what are you doing for society? Social service should be regarded as an expression of gratitude to society for what it has done for us. Without society we cannot survive. The God-given body should be employed for practising Dharma (prescribed duties). Women should treat even their daily chores as a form of concentrated work. If they are unable to attend a Satsang (spiritual gathering) on account of household duties, they should not feel miserable. Discharge of duties at home is as sacred as attending a satsang. Only if you do your duties at home properly will you be able to render proper service outside. In whatever work you do at home, whether sweeping the floor or making chapatis, convert it into a form of spiritual exercise. Infuse every action with love of the Divine and dedicate it to God.

- Divine Discourse, Mar 23, 1989.

The best way to love God is to love all.
-BABA


Γιατί πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους άλλους; Και από πού πρέπει να  αρχίζουμε τούτη την προσφορά μας και την εκτέλεση των καθηκόντων μας; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη. 
 
Τι κάνετε για την κοινωνία στην οποία γεννηθήκατε, η οποία σας μεγάλωσε και σας σπούδασε, και από την οποία έχετε αντλήσει ένα πλήθος από ωφελήματα; Η προσφορά υπηρεσίας προς την κοινωνία πρέπει να θεωρείται έκφραση της ευγνωμοσύνης που της οφείλουμε για όλα όσα μας έχει προσφέρει. Χωρίς την κοινωνία δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Το σώμα που μας δώρισε ο Θεός, πρέπει να το χρησιμοποιούμε για να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί (Ντάρμα). Οι γυναίκες οφείλουν να επιμελούνται το νοικοκυριό τους καθημερινά εργαζόμενες γι αυτό με σοβαρότητα και αφοσίωση. Αν τα οικοκυρικά τους καθήκοντα δεν τους επιτρέπουν να πάρουν μέρος σε κάποια πνευματική συγκέντρωση και συζήτηση, αυτό δεν πρέπει να τις κάνει να νιώθουν άσχημα. Η εκπλήρωση των καθηκόντων που έχουμε αναλάβει για το σπίτι μας είναι τόσο ιερή όσο είναι και η συμμετοχή στην πνευματική συζήτηση. Μόνο αν ασκείτε τα καθήκοντά σας σωστά μέσα στο σπίτι, θα μπορείτε να προσφέρετε σωστά τις υπηρεσίες σας και έξω από το σπίτι. Οποιανδήποτε εργασία και αν κάνετε μέσα στο σπίτι – από το σκούπισμα του δαπέδου  ως την ετοιμασία του τσαπάτι (που είναι σταρένιο ψωμί σε μορφή λεπτής πίτας) -  φροντίστε αυτή την εργασία να την μετατρέπετε σε πνευματική άσκηση. Να καθαγιάζετε κάθε πράξη σας διαποτίζοντάς την με Θεία αγάπη και να την αφιερώνετε στον Θεό.       
 
Ο καλύτερος τρόπος για να αγαπούμε τον Θεό είναι να αγαπούμε όλο τον κόσμο.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο