Radio

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the easiest way to experience and express the Divine within ourselves? Bhagawan lovingly explains to us today.

The Sadhana (spiritual practice) of selfless service to better another being’s condition is superior to the Sadhana aimed at one’s own liberation. Worship God in His manifestation as mankind. Every one is a child of God, whatever the colour, caste, creed, and language. This sense of unity has to be fostered. Serving to fellow beings, is indeed worshipping God! You have in you both the talent and the desire to uplift your fellow beings. The country needs your service urgently today. In simple language, persuade fellow-beings to give up habits that undermine their health and peace, and promote in them the qualities of mutual aid, truthfulness and nonviolence! God welcomed the urge to manifest the Cosmos. “Ekoham Bahusyam (I am One; I shall become Many)”, He said to Himself. You must also feel the need to blossom and expand. Derive bliss in the process, possess it and share it, in order to increase it.

- Divine Discourse, Jan 4, 1987.

Cultivate your heart to raise a harvest of Truth, Righteousness, Truth and Love.
-BABA


Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος, για να βιώσουμε και να εκφράσουμε τον Θεό που βρίσκεται μέσα μας;  Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Η πνευματική άσκηση, που γίνεται με τη μορφή προσφοράς ανιδιοτελούς υπηρεσίας για να βελτιωθεί η κατάσταση του άλλου, είναι ανώτερη από την πνευματική άσκηση για την προσωπική σας απελευθέρωση. Να λατρεύετε τον Θεό καθώς Εκείνος εκφράζεται με την μορφή του ανθρώπινου γένους. Κάθε άνθρωπος είναι παιδί του Θεού, ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα του, την κοινωνική τάξη του, τα πιστεύω του και την γλώσσα του. Τούτη η αίσθηση της ενότητας πρέπει να υποστηριχτεί και να καλλιεργηθεί. Η υπηρεσία που προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας είναι στ’ αλήθεια έκφραση της λατρείας μας προς τον Θεό! Έχετε μέσα σας τόσο το χάρισμα όσο και την επιθυμία να ενισχύετε και να εξυψώνετε τους  συνανθρώπους σας. Η χώρα χρειάζεται σήμερα επειγόντως  τις υπηρεσίες σας. Για να το πούμε με απλά λόγια, προσπαθήστε να πείσετε τους συνανθρώπους σας να εγκαταλείψουν τις συνήθειες που υπονομεύουν την υγεία και την γαλήνη τους και να βελτιώσουν τις αρετές της αλληλοβοήθειας, της φιλαλήθειας και της μη-βίας! Ο Θεός υποδέχθηκε ευχαρίστως την ώθηση να εκδηλωθεί με την μορφή του κόσμου. Είπε στον Εαυτό Του: «Είμαι το Ένα. Θα πάρω την μορφή των Πολλών». Κατά παρόμοιο τρόπο, πρέπει να νιώσετε και εσείς την ανάγκη να ανθοφορήσετε και να επεκταθείτε. Αντλήσετε ευδαιμονία από αυτή την διαδικασία της επέκτασης και μοιραστείτε την με τους άλλους, διότι έτσι θα μπορέσετε να την επαυξήσετε.       

 Να καλλιεργείτε την καρδιά σας, για να συγκομίσετε την σοδειά της Αλήθειας, της Ενάρετης Ηθικής Συμπεριφοράς, της Ειρήνης και της Αγάπης.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο