Radio

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the greatest calamity that we can ever face? Why is this awareness important? Bhagavan implores us to ruminate and practice righteousness.

A person who strays away from righteousness (dharma) meets with greater harm than even physical slavery. There is dread hue and cry now about invasion and bondage to the enemy if you are not alert enough and united enough. But the loss of dharma is an even greater calamity, for what is life worth if one cannot live up to the talents with which one is endowed? These principles are called eternal (sanatana) because their origins are not dated, their author is not identifiable; they are the revelations made in the clarified intellects of impartial sages. They are basic and eternal. They do not represent temporary vagaries. Dharma is not a matter of time and space, to be modified and adjusted to the needs and pressures of the moment. It means a number of fundamental principles that should guide mankind in its progress toward inner harmony and outer peace.

- Divine Discourse, Apr 1, 1963

Cultivate your heart to raise a harvest of Truth, Righteousness, Peace and Love.
-BABA


Ποια είναι η πιο μεγάλη συμφορά που μπορεί να μας βρει; Γιατί είναι εξαιρετικά σπουδαίο να έχουμε επίγνωση αυτού του κινδύνου; Ο Μπάγκαβαν μας ενθαρρύνει να αναλογιζόμαστε και συνεχώς να εφαρμόζουμε την ενάρετη ηθική συμπεριφορά.

 Ο άνθρωπος, που παρεκκλίνει από την δίκαιη και ενάρετη ηθική συμπεριφορά, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κακό ακόμη κι από την ίδια την φυσική του υποδούλωση. Αυτό τον καιρό αντιμετωπίζετε μεγάλη αναστάτωση που σχετίζεται με απειλούμενη  εχθρική εισβολή και υποταγή, αν δεν είσαστε όσο πρέπει άγρυπνοι και ενωμένοι. Ωστόσο, αν χάσετε την ενάρετη ηθική συμπεριφορά σας (το Ντάρμα), αυτό που θα πάθετε θα είναι μια πολύ πιο σοβαρή δυστυχία, διότι ποια αξία έχει η ζωή αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει σύμφωνα με τα ταλέντα που του χάρισε ο Θεός; Αυτά τα ταλέντα, αυτές οι αξίες και οι αρχές, είναι αιώνιες, διότι το ξεκίνημά τους είναι άχρονο, ο συγγραφέας τους είναι απροσδιόριστος, και έχουν αποκαλυφθεί στις φωτισμένες διάνοιες των μεγάλων και δίκαιων σοφών. Είναι αρχές βασικές και αιώνιες. Δεν εκπροσωπούν προσωρινές ιδιοτροπίες Το Ντάρμα δεν είναι ζήτημα που εξαρτάται από τον χρόνο και τον χώρο, ώστε να είναι δυνατό να τροποποιηθεί και να προσαρμοσθεί στις ανάγκες και στους εξαναγκασμούς της στιγμής. Αποτελείται από πολλούς και  θεμελιώδεις κανόνες, που καθοδηγούν το ανθρώπινο γένος ώστε να πετύχει την πρόοδό του με εσωτερική αρμονία και εξωτερική ειρήνη.    

 Να καλλιεργείτε την καρδιά σας, για να συγκομίσετε την σοδειά της Αλήθειας, της Ενάρετης Ηθικής Συμπεριφοράς, της Ειρήνης και της Αγάπης.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο