Radio

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the inner principle of the Ramayana? Bhagawan explains, so we may approach the epic in the right perspective.

The Ramayana unfolds the story of Rama. It is also the story of Divinity. Further, the Ramayana is the epic that unfolds the story of Sita, which is that of the individual self. The third aspect of the Ramayana is the annihilation of Ravana. The destruction of Ravana signifies the destruction of ignorance. Ignorance is extinguished when we realise perfectly the relationship between the individual self and the Absolute Self. There are three syllables ‘ra, aa, and ma’ in the word Rama. ‘Ra’ signifies the principle of fire; ‘aa’ signifies the principle of the Sun; ‘ma’ signifies the principle of the Moon. The Sun principle dispels the darkness of ignorance. The Moon principle cools the inner heart. And the fire principle destroys illusion.

- Summer Roses on Blue Mountains, 1976, Ch 1 

Every living being in this world is knowingly or unknowingly on a spiritual pilgrimage.
                                                                  -BABA



Ποιος είναι ο εσωτερικός βασικός ηθικός κανόνας της Ραμάγιανα; Ο Μπάγκαβαν μας παρέχει την εξήγηση ώστε να προσεγγίσουμε αυτό το επικό έργο από την ορθή του προοπτική.

Η Ραμάγιανα αφηγείται την ιστορία του Ράμα. Η Ραμάγιανα είναι επίσης και η ιστορία του Θεού. Επιπλέον, η Ραμάγιανα είναι το επικό έργο που παρουσιάζει την ιστορία της Σίτα – δηλαδή του ατομικού εαυτού. Η Τρίτη πλευρά της Ραμάγιανα είναι η εκμηδένιση του Ράβανα. Η καταστροφή του Ράβανα συμβολίζει την καταστροφή της άγνοιας. Η άγνοια εξαφανίζεται όταν συνειδητοποιήσουμε  απολύτως την σχέση που συνδέει τον εξατομικευμένο εαυτό με τον Ανώτερο Απόλυτο Εαυτό. Η λέξη Ράμα (Rama) αποτελείται από τρεις συλλαβές: «ra», «aa» και «ma». Η συλλαβή «ra» σημαίνει την αρχή - τον θεμελιώδη ηθικό κανόνα - της φωτιάς. Η συλλαβή «aa» σημαίνει την αρχή του Ήλιου. Η συλλαβή «ma» σημαίνει την αρχή της Σελήνης. Η αρχή του Ήλιου διαλύει το σκότος της άγνοιας. Η αρχή της Σελήνης δροσίζει την εσωτερική καρδιά. Και η αρχή της Φωτιάς καταστρέφει την πλάνη, την ψευδαίσθηση.     

Κάθε άνθρωπος σε τούτον τον κόσμο, είτε το γνωρίζει είτε όχι,  βρίσκεται σε πνευματικό προσκύνημα.
                                                                                  -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο