Radio

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the biggest lesson from Ramayana we must internalise? Bhagawan, our Loving God reminds us today.

Rama is the Indweller in every body. He is the Atma-Rama - the Rama (Source of Bliss) in every individual. His blessings upsurging from that inner spring will confer peace and bliss. He is the very embodiment of righteousness, of all the codes of morality that hold mankind together in love and unity. The story of Rama, ‘Ramayana’, teaches us two lessons: the value of detachment and the need to become aware of the Divine in every being. Faith in God and detachment from objective pursuits are the keys for human liberation. Give up sense objects, and you gain Rama. Mother Sita (Rama’s consort) gave up the luxuries of Ayodhya so she could be with Rama, in the period of exile. When she cast longing eyes on the golden deer and craved for it, she lost the presence of Rama. Renunciation leads to joy; attachment brings about grief. Be in the world, but not of it. Make your heart pure and strong, contemplating the grandeur of the Ramayana.

- Ramakatha Rasavahini, ‘The Inner Meaning’

Take as your ideals the great characters depicted in the Ramayana. You will see how your life is filled with peace and joy.
            -BABA



Ποιο είναι το μέγιστο μάθημα που μας παρέχει η Ραμάγιανα και το οποίο πρέπει να αφομοιώσουμε; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος μας Θεός, μας το υπενθυμίζει σήμερα.

Ο Ράμα είναι ο ένοικος που βρίσκεται μέσα σε κάθε σώμα. Είναι ο Άτμα-Ράμα, δηλαδή ο Ράμα ως πηγή ευδαιμονίας μέσα σε κάθε εξατομικευμένο πλάσμα. Οι ευλογίες Του, που αναβλύζουν από αυτή την εσωτερική πηγή, παρέχουν ειρήνη και ευδαιμονία. Είναι η ίδια η ενσάρκωση της δικαιοσύνης, η ενσάρκωση όλων των ηθικών κωδίκων, οι οποίοι συνέχουν, συγκρατούν, ολόκληρο το ανθρώπινο γένος με αγάπη και ενότητα. Η ιστορία του Ράμα, η «Ραμάγιανα», μας διδάσκει δυο μαθήματα: την αξία της απαλλαγής από την προσκόλληση, και την ανάγκη να αποκτήσουμε επίγνωση της παρουσίας του Θεού μέσα σε κάθε πλάσμα. Η πίστη στον Θεό και η απαλλαγή από την προσκόλληση σε υλικές επιδιώξεις είναι τα κλειδιά για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης του ανθρώπου. Απαλλαγείτε από τα αντικείμενα των αισθήσεων, και τότε θα κερδίσετε τον Ράμα. Η Μητέρα Σίτα (η σύζυγος του Ράμα) εγκατέλειψε τις πολυτέλειες της Αγιόντγια και έτσι μπορούσε να είναι μαζί με τον Ράμα κατά την περίοδο της εξορίας. Όταν όμως κοίταξε με σφοδρή επιθυμία το χρυσό ελάφι και το επιθύμησε βαθιά, τότε έχασε την παρουσία του Ράμα. Η αυταπάρνηση οδηγεί στην χαρά. Η προσκόλληση προξενεί θλίψη. Να είσαστε μέσα στον κόσμο, αλλά όχι για χάρη του. Εξαγνίστε την καρδιά σας και ενδυναμώστε την, στοχαζόμενοι το μεγαλείο της Ραμάγιανα.          

Πάρετε ως ιδανικά πρότυπά σας τους σπουδαίους χαρακτήρες που περιγράφονται στη Ραμάγιανα. Τότε θα δείτε πώς η ζωή σας θα πλημμυρίζει από ειρήνη και χαρά.
                                                                                        -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο