Radio

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What does Bhagawan expect of us in the context of the present times? We can learn from the wish Bhagawan expressed to His students.

My earnest wish is that youth evince keen interest in the moral and spiritual principles of the Ramayana and fully benefit from it. Elders too should mould their lives in consonance with morality and spirituality. Neither wealth nor scholarship can bring you happiness. Only the Love of God confers endless bliss on you. It not only bestows happiness but gives extreme strength as well. You must seek learning that confers immortality. What is Immortality? The removal of immorality is immortality. Human life, which is mortal, is bound to perish one day or the other. Hence we must strive for morality, which is imperishable. This moral splendour is the need of the universe today. It is My earnest wish that our students should cultivate moral splendour and strive for the welfare and upliftment of the Universe, particularly at a time when selfishness and self-interest are so rampant.

- Summer Showers Ch1, May 20, 1996.

Ideal human life is a combination of morality, spirituality and righteousness.
                                                    -BABA


Τί προσμένει ο Μπάγκαβαν από εμάς στο πλαίσιο της εποχής που ζούμε σήμερα; Πολλά μπορούμε να διδαχτούμε από την ευχή και επιθυμία που εξέφρασε ο Μπάγκαβαν για τους σπουδαστές Του.

Είναι βαθιά επιθυμία και ευχή Μου η νεολαία μας να επιδείξει ζωηρότατο  ενδιαφέρον για τις ηθικές και πνευματικές αρχές και αξίες της Ραμάγιανα και να ωφεληθεί πλήρως από αυτό το ενδιαφέρον. Επίσης, και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία πρέπει να διαμορφώσουν την ζωή τους ώστε να συμφωνεί πλήρως με την ηθική και την πνευματικότητα. Ούτε τα πλούτη ούτε η μόρφωση μπορούν να σας φέρουν την ευτυχία. Μόνο η Αγάπη του Θεού, σας χαρίζει ανεξάντλητη και παντοτινή ευδαιμονία. Δεν σας παρέχει μόνο ευτυχία, αλλά σας δωρίζει και μέγιστη δύναμη. Πρέπει να επιζητείτε τη μάθηση που σας απονέμει την αθανασία. Τί είναι η Αθανασία; Αθανασία είναι η εξάλειψη της ανηθικότητας. Η ανθρώπινη ζωή, που είναι θνητή, είναι αναγκασμένη κάποια μέρα να χαθεί. Συνεπώς, πρέπει να αγωνιστούμε για χάρη της ηθικής, η οποία είναι ακατάλυτη, αθάνατη. Αυτή την ηθική φωτεινότητα και μεγαλοπρέπεια έχει ανάγκη σήμερα το σύμπαν. Είναι βαθύτατη επιθυμία και ευχή Μου, οι σπουδαστές μας να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν το ηθικό μεγαλείο και να αγωνίζονται για την ευημερία και την πνευματική ανάταση και εξύψωση του Σύμπαντος, ειδικά μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία ο εγωισμός και το προσωπικό συμφέρον οργιάζουν. 

Η ιδανική ανθρώπινη ζωή είναι συνδυασμός ηθικής, πνευματικότητας και δικαιοσύνης.
                                                           -ΒΑΒΑ 


Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο